Bikestyle

Johan Museeuw maakt comeback op Velofollies

Johan Museeuw maakt in 2013 een comeback metMuseeuw Bikes. Met de komst van Randy Remue als commercieel directeur wordt een nieuw beleidsplan uitgetekend.

Hij stapt met zijn managementvennootschap in het bedrijf als aandeelhouder en zal een nieuw commercieel beleid uittekenen. Hij heeft ruim zeventien jaar ervaring in de fietsenbranche als commercieel strateeg voor onder meer Trek Europe en Eddy Merckx Cycles.

Johan Museeuw richtte zes jaar geleden het bedrijf op omdat hij na zijn wielercarrière op basis van zijn ervaring als topwielrenner een fiets wilde maken die meer comfort kon bieden. De integratie van vlas in carbonframes was daarbij de sleutelgedachte.

Om verdere ontwikkelingen van de vlastechnologie en optimalisatie van de producten te kunnen realiseren, vond hij extra kapitaal bij de investeringsgroep van Willy Carpentier. Inmiddels zijn de frames geperfectioneerd en wereldwijd bereikbaar voor een groter publiek. Met de nieuwe aandeelhoudersstructuur Museeuw, Groep Carpentier en Remue zal het bedrijf nu ook commercieel een duidelijker koers varen.

De rol van Johan Museeuw zelf blijft cruciaal. Hij is de eerste tester van elk nieuw frame en deelt zijn hands-on expertise met de ingenieurs. Hij kent als geen ander de kwaliteiten en mogelijkheden van zijn fietsen.

Remue wil het merk top of mind maken voor de consument door een breder gamma aan te bieden in het middensegment, prijsconcurrentiëler te positioneren en levenslange garantie aan te bieden. De distributie zal verlopen via een beschermd dealernetwerk.

De eerste kenmerken van de vernieuwing worden voorgesteld op Velofollies in Kortrijk Xpo van 25 tot 27 januari. Het grote publiek kan tijdens de Velofollies fietsbeurs van 25 tot 27 januari kennis maken met het nieuwe aanbod.

De stand zal een nieuw concept zijn waarbij de fietsen en de bijpassende fietskleding niet langer per model maar per kleurgroep zal voorgesteld worden. Iedereen is welkom in hal 6, stand 647. Bezoekers kunnen er ook een MC-8 winnen en krijgen een drankje aangeboden door partner Martini.

Verschenen op: donderdag 24 januari 2013

Archief