15.000 speed-pedelecs op de wegen in Nederland

Meer dan 15.000 high-speed e-bikes zijn er inmiddels te vinden op de Nederlandse wegen, zo staat in een onderzoek uitgevoerd door Fietsenwinkel.nl, onderdeel van International Bike Group BV.

Sinds 1 januari 2017 moeten de high-speed e-bikes, oftewel speed-pedelecs – elektrische fietsen met een ondersteuning tot maximaal 45 km/u – geregistreerd worden bij het RDW. Een jaar geleden waren er 10.000 geregistreerde modellen. Deze stijging in populariteit van snelle elektrische fietsen is al langer aan de gang. “Consumenten willen vaak eerst testen waar ze mee te maken hebben. Elk jaar vragen steeds meer mensen een proefrit op een speed-pedelec aan, vooral als woon-werk vervoer is het een populair product”, aldus Davy Louwers, CCO van Fietsenwinkel.nl.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de grootste groep speed-pedelec bezitters (37 procent) tussen de 50 en 59 jaar oud is, veertigers komen op de tweede plek (27 procent), gevolgd door zestigers (17 procent). Speed-pedelecs zijn vooral populair in niet-stedelijke gebieden.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0