UCI gravel WK verwacht succes

Gravelbikes domineren fietsmarkt in 2023

31 januari 2024, Tsjechië – Gravelbikes, een opkomend fenomeen in de wielersport, blijven gestaag terrein winnen in 2023. Deze unieke categorie fietsen, die het beste van zowel racefietsen als mountainbikes combineert, biedt een breed scala aan opties en is daardoor een favoriet onder fietsliefhebbers. Opvallend is dat gravelbikes in 2023 een van de weinige fietscategorieën waren die geen verkoopdaling kenden, maar juist flinke groei doormaakten.

In Europa heeft het Tsjechische fietsenmerk Superior een leidende rol gespeeld in dit segment. Als onderdeel van BikeFun International, de grootste fietsfabrikant van Tsjechië, lanceerden ze hun eerste gravelmodel, de X-ROAD, al in 2016. Het merk heeft sindsdien gestaag gegroeid en boekte in 2023 opmerkelijke successen in 20 Europese landen, waarbij ze drie keer zoveel gravelbikes verkochten als het voorgaande jaar. Bovendien werd de X-ROAD Team Comp GR voor het eerst in de geschiedenis van het merk de best verkochte fiets in één kalenderjaar, wat duidt op de groeiende interesse in deze specifieke categorie.

Ondřej Cedidla, Marketing Manager van Superior, verklaarde: “We zijn er trots op dat we in 2016 een van de eersten waren die gravelbikes introduceerden. We geloven in het enorme potentieel van deze categorie, dat jaar na jaar wordt bevestigd door de verkoopcijfers. Daarom hebben we besloten om in 2024 officiële partner te worden van het aankomende UCI Gravel Wereldkampioenschap in Vlaanderen, België, op 5 en 6 oktober. Dit evenement zal bekende renners als Jaroslav Kulhavy en Bram Tankink aantrekken, en we zijn ervan overtuigd dat het zal bijdragen aan de wereldwijde groei van onze gravelbikes.”

Het aankomende UCI Gravel Wereldkampioenschap zal niet alleen wielerfans aantrekken, maar ook een diverser publiek, wat de positie van gravelbikes als een aantrekkelijk segment binnen de wielersport versterkt, zoals te zien is in de kijkcijfers van het evenement.

Ondanks vertraagde verkoopcijfers in 2023 in vergelijking met de pandemieperiode, blijft het gravelsegment groeien. Gravelbikes worden steeds populairder vanwege hun prestatiegerichte en veelzijdige karakter, wat heeft geleid tot een groeiende vraag bij retailers en fabrikanten.

Ad van Opstal, productmanager van Louis Verwimp B.V., de officiële distributeur van Superior Bikes in de Benelux, bevestigt deze trend: “We zien een groeiende interesse in gravelbikes in onze winkels. Klanten zoeken naar fietsen die verschillende terreinen aankunnen, en gravelbikes bieden dat. Dit heeft bijgedragen aan onze betere verkoopresultaten in het afgelopen jaar.”

Met hun innovatie en kwaliteit heeft Superior een sterke positie verworven in de fietsindustrie, en ze blijven dit segment leiden met hun toewijding aan gravelbikes. Het merk staat bekend om zijn eenvoudige en functionele ontwerpen en zal binnenkort zijn nieuwe visuele identiteit onthullen.

Bron: Louis Verwimp

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0