2Move 2Wheel voor Continental

partner content:

2Move 2Wheel voor Continental

Wie Continental zegt, zegt Duitse kwaliteitsbanden, en dat geldt ook voor fietsbanden. Elke band uit het assortiment combineert eigenschappen als grip, levensduur, gewicht en betrouwbaarheid voor de verschillende typen fietsers. Voor de Benelux is 2Move 2Wheel in Barneveld de exclusief distributeur van Continental fietsbanden. Voorheen was dat Continental Banden BV, maar manager Richard van den Brink van 2Move 2Wheel legt uit dat ongeveer drie jaar geleden door de vorige eigenaar Pon besloten is om de Continental bandengroep te verkopen. “Wij zijn toen ontstaan als opvolger, maar omdat het naamrecht terug naar de fabriek is gegaan, is de bedrijfsnaam veranderd in 2Move 2Wheel. We zijn dus in feite al 70 jaar de exclusief distributeur voor Continental tweewielerbanden, waaronder naast fietsbanden ook motor- en scooterbanden vallen. Daarnaast zijn we groothandel voor scooter-en motorspeciaalzaken met diverse andere bekende motorbandenmerken.”

Fietsenbranche

Als het gaat om de fietsbranche heeft 2Move 2Wheel als distributeur twee activiteiten, geeft Van den Brink aan: “Wij leveren alle typen Continental fietsbanden – City, E-Bike, Race, Gravel en MTB – aan de groothandel. De grossiers verkopen onze banden aan de retailers die daardoor het gemak hebben van een one stop-shopping principe voor alles wat ze nodig hebben. De Continental communicatie- en promotieactiviteiten verlopen direct via ons. We hebben vertegenwoordigers die de winkels bezoeken en Continental onder de aandacht brengen. 2Move2Wheel biedt bovendien handige tools die de verkoop en communicatie gemakkelijker kunnen maken. Denk hierbij aan het Goed-Beter-Best principe en de Lekker-niet-Lek zekerheid.”

Lekker-niet-lek

2Move 2Wheel inspireert, enthousiasmeert en activeert, vat Van den Brink de bedrijfsmissie samen. “We zijn daarbij altijd gefocust om de detaillist te ondersteunen bij zijn advies aan de consument. Daaruit volgt ook ons Lekker-niet-Lek programma. Dat is een concept waarbij we niet alleen iets beloven, maar ook waarmaken. De unieke Lekker-niet-Lek zekerheid geldt voor alle Continental buitenbanden met safety level 6 en 7 in combinatie met een Continental Hermetic Plus binnenband. Deze banden hebben een geïntegreerde anti-leklaag, waardoor ze lekbestendig zijn. De mate van lekbestendigheid is afhankelijk van de beschermlaag en varieert per bandentype. Mocht een consument onverhoopt, binnen een jaar na montage, toch lek rijden, dan ontvangt die een gratis bandenreparatie. De dealer ontvangt dan van 2Move 2Wheel één Contact Plus buitenband en twee Hermetic Plus binnenbanden als vergoeding voor de gewisselde band en de gemaakte reparatiekosten. Dat betekent dus 1 jaar zekerheid voor de consument, én het vormt een uitstekende verkoopkans voor de retailer om banden uit het hogere segment te verkopen zodra er iemand in de werkplaats staat. Want die klant wil gewoon een nieuwe band en dan is het aan de retailer om de beste band te verkopen, zijnde een Continental.”

Goed-Beter-Best

Voor Continental hanteert 2Move 2Wheel het Goed-Beter-Best principe, vertelt Van den Brink: “Het complete assortiment biedt keuze in de volle breedte. Maar als retailer wil je een eenvoudig, overzichtelijk assortiment, namelijk de drie Goed-Beter-Best banden. We leveren de retailer een display waarop de verschillende kwaliteitssegmenten in City/Trekking banden gepresenteerd worden en om de beste band in deze categorie te kunnen verkopen is Lekker-niet-Lek ontwikkeld. Met City/Trekking focussen we ons dus echt op de retailer om ervoor te zorgen dat de consument naar de werkplaats komt voor een bandenwissel.”

Dat ligt anders voor racebanden. “Onze Grand Prix 5000 is bijvoorbeeld enorm populair en veel gevraagd, omdat dit type klanten doorgaans goed geïnformeerd is. Maar City/ Trekking vraagt meer informatie vanuit de dealer naar de consument toe. Daarom hebben we ons Goed-Beter-Best principe en Lekker niet Lek concept ontwikkeld.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0