30e editie Eurobike Frankfurt weer een succes

Eurobike in Frankfurt was dit jaar goed voor 33,780 bezoekers uit 105 verschillende landen. In het weekend bezochten 27,370 fietsliefhebbers de festivaldagen. Er waren testritjes beschikbaar in de Demo Area, fietsraces, actieshows en internationale sterren. Eurobike 2022 was een plek vol innovatie waar fabrikanten van over de hele wereld de toekomst van de fiets belichtten als sportuitrusting en als gewilde begeleiders van mobiliteit.

“De industrie, handelaars, beleidsmakers en alle fietsliefhebbers geven vanuit Frankfurt een duidelijk signaal af: fietsen moet verder worden versterkt en aangemoedigd”, stelt Fairnamic managing director Stefan Reisinger. “Voor de fietsindustrie is de Eurobike ’s werelds belangrijkste platform en een duurzame motor om deze transformatie te versnellen”

Future Mobility
De verandering in stedelijke mobiliteit was vooral aanwezig in tentoonstellingshal 8, die volledig in het teken stond van ‘Future Mobility’. Van nieuwe infrastructuur en logistieke oplossingen tot batterijtechnologieën, van trending topics tot bakfietsen en start-ups: het brede spectrum van moderne mobiliteitsvormen werd gepresenteerd en besproken in verschillende conferentieformaten. “De Eurobike is het platform waar de visie van de industrie duidelijk wordt gedemonstreerd en op een overkoepelende manier wordt ontwikkeld met andere agenten en belangrijke spelers.”

De 31e editie van Eurobike is volgend jaar van 21 juni tot 25 juni 2023, waarbij het evenement qua locatie en datum aansluit bij het Nationaal Wielercongres (20 en 21 juni).

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0