Flashback: hoe verliep de maand april?

Het gaat beter met de economie. Zo stelde de Rabobank in de Sectorprognoses 2016 dat alle bedrijfssectoren in 2016 zullen groeien.  Het herstel van de Nederlandse economie ligt volgens de bank goed op koers. Toch verloopt die economische opleving voor de retailsector grillig. Benieuwd hoe fietshandelaren dat ervaren vroegen we Frank Hendriksen en Mirjan van Gorkum naar hun ervaringen in de maand april.

Frank’s FFranks fietsenwinkelietsenwinkel, Heelsum

Frank Hendriksen: “Ik heb de zaak oktober vorig jaar overgenomen. Voorheen heette het Mastbergen Fietsen en daar was ik tien jaar werkzaam. Na de overname heb ik veel aan de winkel veranderd. Met name in de uitstraling en hoe we naar buiten treden, en dat werpt zijn vruchten af. April is goed verlopen. In vergelijk met vorig jaar zie ik dat we andere fietsen verkopen, maar ook meer. Voorheen verkochten we enkel Giant, nu is het assortiment gemêleerder. Giant voeren we nog steeds, maar bijvoorbeeld een merk als Hercules is prijstechnisch ook interessant.

E-bikes voeren de boventoon. Mensen geven daarvoor toch een groot bedrag uit en willen dan ook zeker weten dat het goed zit. Race en ATB loopt gewoon minder. Ik heb de afgelopen vier zaterdagen instructeurs hier gehad die clinics gaven. Als ik dan bekijk wat voor verkoop daaruit komt… misschien één of twee fietsen. Naast verkoop loopt ook mijn werkplaats erg goed. Afgezien van urgente gevallen die ik tussendoor plan of ’s avonds oppak, moet ik nu al drie tot vier weken vooruit plannen.”

De Fietsenwinkel Zijtaart Fietsenwinkel Zijtaart

Mirjan van Gorkum: “We hebben een goede maand gehad. We voeren de zaak met zijn tweeën en het was lekker druk. In april hebben we een paasshow georganiseerd waarvoor we ook geadverteerd hebben en dat hebben we ook in de aanloop gemerkt. Merken die het goed doen zijn Sparta, Dutch ID en Alba. Vooral de Sparta M8-i was veel aandacht voor. Zelf ben ik nogal te spreken over de Sparta Ion en dat heb ik ook klanten laten weten. Nu staat er een demomodel en daar komen ze dan toch voor langs.

De aandacht gaat veel uit naar elektrische fietsen, maar ook naar schoolfietsen. Tot 16 jaar gaat de schooljeugd vooral op de gewone fiets naar scholen in Veghel. Vanaf 16 jaar moet je vanuit hier naar Boxtel en dan is een e-bike ideaal. We ruilen ook oudere modellen in waar we dan een nieuwe accu op zetten. Die modellen gaan veelal naar jongeren op het moment.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0