59% elektrische stadsfietsen is verzekerd

59% elektrische stadsfietsen is verzekerd

In Nederland zijn 2,3 miljoen elektrische stadsfietsen verzekerd. In de meeste gevallen is men verzekerd via ANWB. De jaarlijks waarde van deze verzekeringsmarkt bedraagt ruim €313 miljoen. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope onder ruim 3.200 Nederlanders.

Bijna zes op de tien elektrische stadsfietsen zijn verzekerd. Van de hybride fietsen en elektrische mountainbikes is een groter aandeel verzekerd (69%). Waarschijnlijk heeft dit te maken met een hogere aanschafwaarde en het sportievere gebruik. Een vijfde van de elektrische stadsfietsen is verzekerd via ANWB (21%). Daarna volgen ENRA (19%), Kingpolis (19%), Unigarant (16%) en Univé (10%).

Wat opvalt ten opzichte van 2020 is dat er nauwelijks verschuivingen in de aandelen van verzekeraars zijn. Kingpolis is de sterkste groeier met 4 procentpunt.
De gemiddelde kosten voor het verzekeren van een elektrische stadsfiets bedragen ruim €11 per maand. Met ongeveer 3,8 miljoen elektrische stadsfietsen in Nederland komt de jaarlijkse waarde van deze markt dus op ruim €313 miljoen.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0