8e NK Tegenwindfietsen wordt recycle-editie

8e NK Tegenwindfietsen wordt recycle-editie

Ergens tussen nu en minimaal windkracht 7 pal tegen op de Oosterscheldekering. Dan geeft de organisatie van het Eneco NK Tegenwindfietsen (NKT) voor de achtste keer het officiële startsein. De eerste 300 aanmeldingen worden beloond met het felbegeerde startbewijs. Het NKT staat in het teken van duurzaamheid en consuminderen.

Het bewijs van de typische en enorme wind-tegen-kracht op de Oosterscheldekering wordt ook deze editie ongetwijfeld weer treffend weergegeven door verbeten koppen en momenten waarop letterlijk het snot voor de ogen wordt gefietst. De deelnemersfietsen werden altijd al hergebruikt. Andere recycle-elementen om het duurzame bewustzijn nader aan te wakkeren zijn bijvoorbeeld de fietsen die bestemd zijn voor het recycle-klassement – opgedregd uit een gracht of nooit bij de fietsenmaker opgehaald. De winnaars ontvangen reïncarnatieboeketten en er is de oproep om zoveel mogelijk te hergebruiken, of het nou een bidon is of kleding in de stijl van het thema.

Het Eneco NK Tegenwindfietsen is een oer-Hollands evenement dat pas doorgang vindt bij een zuidwesterstorm met minimaal windkracht 7. Het circuit voor de 200 individuele deelnemers en 25 vierkoppige teams is de 8,5 kilometer lange Oosterscheldekering in Zeeland. Het materiaal: een gewone fiets zonder versnellingen en met terugtraprem.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0