ABUS Bordo 6500A SmartXTM ‘s werelds eerste smart keyless vouwslot

Cargobikes, Speed Pedelecs en E-bikes zijn een groeisegment in de fietsindustrie. Deze high-end fietsen hebben steeds meer elektronische en smart componenten aan boord. ABUS, pionier in beveiliging, biedt nu het juiste slot voor deze ontwikkeling. De ABUS Bordo SmartXTM 6500A, is het eerste smart vouwslot met ART 2 keurmerk.

Bediening via smartphone
Met slimme digitale functies wordt dit vouwslot een smart beveiligingspartner voor de fiets. Het sleutelelement van dit slot is de SmartXTM cilinder. De eerste cilinder in deze productrange die elektronisch en keyless wordt aangestuurd. De gebruiker heeft geen fysieke sleutel nodig om het slot te openen: wanneer de gebruiker met zijn smartphone in de buurt komt van het slot wordt er automatisch een Bluetooth verbinding tot stand gebracht. Op deze manier kan de Bordo SmartXTM 6500A “handsfree” worden geopend.

Alarm met 100 decibel
Het slot is uitgerust met een 3D positie detectie sensor. Wanneer een potentiële dief de fiets beweegt en het slot probeert te kraken wordt het alarm van 100 decibel geactiveerd. Om valse alarmeringen te voorkomen zorgt deze slimme technologie ervoor dat er tijdens kleine bewegingen of stootjes alleen een kort waarschuwingssignaal wordt afgegeven. Naast deze  functies slaat de ABUS app de laatste locatie waar de fiets op slot is gezet precies op. Het slot kan worden opgeladen middels een USB-C connectie via de computer, powerbank of aan het lichtnet. De geïntegreerde LEDs geven aan wat de batterij en laadstatus is maar geven ook aan of het slot geopend of gesloten is.

Hoogste ABUS beveiligingsniveau voor de fiets
De Bordo SmartXTM 6500A staat ook voor de hoogste klasse in mechanische beveiliging, met een ABUS securitylevel 15 en ART 2 keurmerk. “Om de consument kennis te laten maken met deze nieuwe handige technologie draaien we de komende maanden een grote consumentencampagne op social media met een aantal korte video’s. Dit doen we met een knipoog naar het verleden” aldus Maurice de Bekker, Marketing Manager bij ABUS. “De hoofdrolspeler, keyless Ken, een personage uit de jaren 80 raakt hierin de sleutels van zijn favoriete fiets kwijt waarop hij in paniek raakt. De boodschap: leef niet in het verleden, keyless is more.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0