ABUS levert fietsveiligheid

[partnercontent]

ABUS levert fietsveiligheid

Veiligheid is in fietsenland een steeds belangrijker onderwerp aan het worden. E-bikes rijden sneller dan gewone fietsen én ze zijn populairder bij het dievengilde. ABUS is een specialist in fietsveiligheid, zowel op het gebied van sloten als qua fietshelmen. Fietsmarkt nam contact op met marketing manager Maurice de Bekker om te horen hoe het momenteel gaat met ABUS.

Onderdelen en accessoires
“Wij zijn een onderdelen- en accessoires-leverancier. Onder onderdelen verstaan we OEM accusloten en ringsloten die we leveren aan diverse fabrikanten. Hierin hebben we een sterke groei gezien de afgelopen jaren omdat we zelf de cilinders custom kunnen maken. Bovendien kunnen we aftermarket -de accessoires- nog sloten bijproduceren die dezelfde sleutel gebruiken. Daarom wordt er veel voor onze oplossing gekozen en dat zorgde in corona-tijd voor heel veel vraag. Om die reden hebben we de productiecapaciteit opgevoerd. Daar zijn we heel flexibel in aangezien ABUS een wereldwijd actief familiebedrijf is. We kunnen snel schakelen en daarom was de beschikbaarheid van ABUS-producten dan altijd ook in orde, zelfs in de periode dat overal tekorten ontstonden in de markt. We hebben namelijk gewoon doorgeïnvesteerd in voorraad.”

Op het gebied van sloten en helmen worden we een steeds belangrijkere partner voor de fietsenbranche

Omzet groeit
Wat ABUS momenteel van de vertegenwoordigers hoort, is dat veel dealers nu stampvol zitten met fietsen omdat er veel backorders plotseling uitgeleverd zijn, geeft De Bekker aan. “Een beetje zoals een fles tomatenketchup waaruit opeens teveel komt na lang wachten…” Dat wil echter niet zeggen dat er nu minder sloten verkocht worden in de fietsenwinkel: “De vakhandel in  Nederland bestelt vooral om hun voorraad op peil te houden. Je zou verwachten dat dealers met een overvoorraad fietsen minder gaan bestellen – elke fiets heeft uiteindelijk al een slot – maar toch zien we dat onze producten ook daar blijven doorlopen. Sterker nog: die omzet groeit. Dat komt onder andere omdat veel verzekeraars vaak een tweede slot verplicht stellen.”

Highlights voor 2024
Nieuwe highlights in het ABUS slotenprogramma voor 2024 zijn dan ook de Granit Super Extreme 2500, een beugelslot dat voor de meest extreme situaties ontwikkeld is en dankij het gebruik van wolfraam carbide zelfs bestand is tegen elektrische slijptollen, en de Bordo One 6000A. Dit is een gedigitaliseerde versie van ABUS’ vouwslotklassieker die met een smartphone bediend kan worden. In het programma voor volgend zomerseizoen zijn bovendien vijf fietshelmen nieuw: de aerodynamische Gamechanger 2.0 sporthelm, de minimalistische Wingback, de Purl-Y volgens NTA 8776-norm voor speed pedelecs en de Skurb Kid kinderhelm. Daarnaast heeft ABUS een nieuwe integraalhelm gepresenteerd die maximale veiligheid biedt voor MTB-ers: de Hidrop met ASTM downhill certificering.

Fietshelmen
Die nieuwe serie fietshelmen is er niet voor niets, benadrukt De Bekker. “De markt voor fietshelmen neemt een steeds grotere vlucht als het gaat om de verkochte aantallen. Ook hier zien we het aandeel ABUS toenemen. Fietshelmen worden meer en meer een thema in Nederland en veel dealers hebben daarom een aantal meters ABUS-fietshelmen in het assortiment. Zowel op het gebied van sloten als helmen worden we dus een steeds belangrijkere partner voor de fietsenbranche. ABUS is een leverancier van fietsveiligheid en dat thema wordt gewoon steeds belangrijker.  Bij ons gaat het dus uitstekend momenteel en we kijken positief naar de toekomst.”

Bron: ABUS

98078_WINGBACK_GLEAM-SILVER_SIDE.tif
97921_PURL-Y-ACE_MOSS-GREEN_QUARTER-REAR.TIF
Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0