ABUS zet een volgende stap en neemt Italiaanse helmfabrikant over

Beveiligingsexpert ABUS heeft een overeenkomst gesloten om de Italiaanse fabrikant Maxi Studio S.R.L. over te nemen en deze volledig te integreren in de ABUS groep. Het bedrijf, gevestigd in Vanzo Nuovo nabij Venetië werd opgericht in 1993 door broers Oliver en Massimo Simonaggio en heeft op dit moment ongeveer 40 medewerkers. Maxi Studio richt zich hoofdzakelijk op de productie en ontwikkeling van high end fietshelmen en de daarbij behorende componenten.

“Dit is een hele speciale mijlpaal in de ABUS helmen geschiedenis. Nadat we in 1994 begonnen met de verkoop van fietshelmen hebben we zowel ups als downs ervaren. Het is goed dat we hierin doorzettingsvermogen hebben getoond en dit bedrijfssegment alsmaar uit konden breiden, niet in de laatste plaats door de toenemende dynamiek van de afgelopen jaren, waarin de acceptatie van fietshelmen over het algemeen en in het bijzonder binnen het e-bike segment is gegroeid,” zegt Christian Bremicker als managing partner en CEO van de ABUS groep.
“Door Maxi Studio volledig te integreren in de ABUS groep, versterken we onze expertise in de premium fietshelmen sector. Deze groeimarkt is van groot strategisch belang voor ons, zowel nationaal als internationaal. We zijn erg dankbaar dat deze ervaren fabrikant nu permanent onderdeel is van de ABUS familie,” zegt Daniel Bremicker, lid Raad van Bestuur van de ABUS groep waar hij verantwoordelijk is voor de divisie Mobile Security. Oliver Simonaggio zal aanblijven in zijn huidige rol als COO bij Maxi Studio.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0