Omzet Accell groeit naar 1 miljard

Accell Group N.V. maakte eerder vandaag de jaarcijfers over het boekjaar 2016 en een aanscherping van de strategie bekend.

De netto omzet steeg in 2016 met 6 procent naar 1,05 miljard. CEO René Takens is tevreden: “In 2016 hebben we een mijlpaal bereikt. Accell heeft voor het eerst in haar bestaan een omzet gerealiseerd van meer dan € 1 miljard. Met name het steeds groter wordende aandeel van e-bikes en fietsen uit het hogere segment heeft er toe geleid dat we tot dit omzetniveau zijn gekomen.”

In Nederland steeg de omzet van Accell licht. De omzet in e-bikes nam met 5 procent toe met de merken Koga, Batavus en Sparta. Daarnaast steeg de omzet in onderdelen en accessoires met 14 procent door de hogere (vervangings)vraag naar onderdelen voor e-bikes zoals batterijen, displays en laders. De vraag naar reguliere fietsen daalde zowel in aantallen als in omzet.

De strategie is aangescherpt met nieuwe middellange termijn doelstellingen; met een duidelijke focus op consument en winstgevende groei in e-mobiliteit, (e-)sport & recreatie. Daarmee mikt het bedrijf op het bereiken van de mijlpaal van 1,5 miljard binnen 5 jaar.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0