Accell Group geeft e-bike accu’s een tweede leven

Accell Group geeft e-bike accu’s een tweede leven

Heerenveen – Accell Group en het Nederlandse scale-up bedrijf Refurb Battery breiden hun samenwerking verder uit en intensiveren deze. Dit volgt op een pilot waarbij 5.000 afgedankte elektrische fietsaccu’s werden hergebruikt, wat de afgelopen maanden heeft geleid tot een vermindering van de CO2-uitstoot met meer dan 100 ton. Refurb Battery is een Nederlandse scale-up die circulaire energieopslagsystemen ontwikkelt op basis van gebruikte lithiumbatterijcellen.

Jonas Nilsson, Chief Operating Officer bij Accell Group: “Als toonaangevende Europese fabrikant van e-bikes levert Accell een bijdrage aan de maatschappij door het aanbieden van duurzame mobiliteitsoplossingen. Door een tweede leven voor batterijen mogelijk te maken, worden onze producten nog duurzamer en realiseren we een lagere carbon footprint voor onze e-bikes. Naast deze duurzame oplossing werken we ook met Refurb Battery aan het uitwisselen van gegevens en inzichten om de levensduur, inzameling en hergebruik van fietsaccu’s verder te verbeteren. Hiermee kan de circulariteit van de gehele fietsaccu in de toekomst verder worden vergroot. Wij zijn trots dat Refurb Battery onze partner is op deze reis die we nu verder uitbreiden door Europa. Om onze ambitieuze agenda kracht bij te zetten, nodigen we andere fietsfabrikanten van harte uit op onze reis.”

Accell Group en Refurb Battery startten de samenwerking om een duurzame bijdrage te leveren aan de eliminatie van de groeiende hoeveelheid li-ion afval. In de afgelopen periode heeft Refurb Battery meer dan 5.000 gebruikte e-bike accu’s met een totaalgewicht van meer dan 16 ton beoordeeld, waaruit meer dan 100.000 batterijcellen kunnen worden hergebruikt. Door hergebruik wordt niet alleen li-ion afval verminderd en worden schaarse grondstoffen bespaard, maar neemt ook de CO2-uitstoot af die zou ontstaan bij de productie van nieuwe batterijcellen. In het geval dat deze batterijcellen nieuw geproduceerd zouden moeten worden, zou de uitstoot meer dan 100 ton CO2 bedragen.

Bron: Accell Group

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0