Accell Group verkoopt SBS-onderdelen in de VS

Accell Group N.V. kondigt de verkoop van de onderdelen & accessoires activiteiten van Seattle Bike Supply (SBS) aan Hawley-Lambert aan, een bedrijf gevestigd in de Verenigde Staten en Canada. Met deze transactie wil Accell haar focus vergroten op het kernbedrijf in de Verenigde Staten, met eigen fietsmerken en verwante handelswaren. Accell Group is tevens met Hawley-Lambert overeengekomen dat ze de exclusieve distributierechten verkrijgen voor de Verenigde Staten en Canada voor Accell’s eigen accessoiresmerk XLC.

Bewezen reputatie

René Takens, CEO van Accell Group is ervan overtuigd dat Hawley-Lambert de juiste keus is om SBS dealers te ondersteunen. “Fietsen zijn de kern van onze strategie in de Verenigde Staten en we zijn meer dan ooit gecommitteerd om de aandacht te richten op de fietsmerken Raleigh, Redline, Diamondback en I-Zip. Hawley-Lambert heeft een bewezen reputatie van betrouwbare partner voor het grootste gedeelte van de vakhandel in de Verenigde Staten en Canada van onderdelen & accessoires. Ze zullen een uitstekende leverancier zijn voor de dealers die ons altijd ondersteund hebben.”

Financieel

De omzet van Accell Group O&A activiteiten in de Verenigde Staten zal in vergelijking met 2015 dalen met ongeveer € 15 miljoen. De transactie zal een positief effect hebben op EBIT en het werkkapitaal.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0