Actie Buzaglo levert ruim 14.000 euro op voor Stichting Red een Kind

Deze week maakte Kruitbosch de donatie aan Stichting Red een Kind over die uit de actie van de WILCO telefoonhouder komt. De telefoonhouder, bij het afscheid van Wilco Kruitbosch door Buzaglo aangeboden als afscheidscadeau, is goed ontvangen en vloog over de toonbank. Het totaalbedrag van €14.430 gaat naar een project voor jongeren in Rwanda.

Na 36 jaar nam Wilco Kruitbosch eind 2020 afscheid bij de groothandel en fietsfabrikant om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Stichting Red een Kind. Om dit afscheid te markeren, ontwikkelde Buzaglo de WILCO; een telefoonhouder voor op de fiets. De eerste 1000 stuks werden door Buzaglo aan Kruitbosch aangeboden. De volledige opbrengst van de 1000 telefoonhouders (inkoopprijs €14,43) zou ten goede komen aan Stichting Red een Kind. Algemeen directeur Chris Kruitbosch: “Als jarenlange sponsor van Stichting Red een Kind zijn we heel blij met dit initiatief van Buzaglo en ondersteunen wij deze actie van harte.”

Jongeren in Rwanda
Voor Stichting Red een Kind betekent de donatie een enorme boost voor het dorpsprogramma in Rwanda, waar deze bijdrage wordt gebruikt om jongeren in dit gebied te ondersteunen. Henriët Seinen van Stichting Red een Kind, reageert verheugd: “Wauw, we hadden niet verwacht dat de actie zo’n enorm bedrag op zou leveren. Echt fantastisch!” In overleg met Wilco Kruitbosch is besloten het geld te investeren in het project in Rwanda. “Hier krijgen 78 jongerengroepen trainingen in life skills”, vertelt Seinen. “Veel jongeren werken in de landbouw en krijgen extra training over de ecologische aspecten, maar er zijn ook gewone vakopleidingen en er worden samenwerkingen opgezocht met lokale coöperaties en netwerken. Alles is erop gericht om deze jongeren een stevige positie op de arbeidsmarkt te geven.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0