Allegion neemt AXA Stenman over

AXA Stenman, fabrikant van hang- en sluitwerk en fietssloten, wordt overgenomen door het Amerikaanse Allegion. AXA zal na afronding van de transactie als zelfstandig bedrijf binnen Allegion voortbestaan. Er worden dan ook geen negatieve consequenties voor de medewerkers verwacht en AXA’s groeistrategie blijft ongewijzigd. Naar verwachting wordt de transactie in het derde kwartaal van 2015 afgerond, onder voorbehoud van de vereiste Europese goedkeuringen.

Allegion is een Amerikaanse beursgenoteerde onderneming van wereldwijd bekende veiligheidsproducten en oplossingen. In Nederland is het bedrijf onder meer bekend van Krypotinite-fietssloten. Allegion neemt AXA Stenman over via haar Europese dochteronderneming.

AXA Stenman werd in 1902 opgericht. Het hoofdkantoor staat in Veenendaal en het bedrijf heeft productielocaties in Nederland, Frankrijk en Polen. Er werken ca. 320 medewerkers in vaste dienst. De omzet van AXA bedroeg in 2014 ruim 60 miljoen euro. Naar verwachting groeit de omzet in 2015 met ruim vijftien procent.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0