Allianz Global Assistance onderzoekt toekomst van de fiets

Feitsers in de stadIn 2023 zullen in de Europese steden drie keer zoveel e-bikes rijden dan nu het geval is. Wereldwijd wordt in die periode een toename verwacht van 27 procent, met het grootste aandeel e-bikes in China: ruim 34 miljoen. Van iedere vijf verkochte fietsen op dit moment in Nederland is er één een e-bike. Fietsfabrikanten verwachten dat dit in de toekomst één op de drie gaat worden. Bovendien wordt het fietsen in grote steden gestimuleerd door het openen van fietsverhuurstations.

De bevindingen staan in het rapport ‘De stad van de toekomst behoort toe aan de fietsers’. In de studie wordt door Allianz Munchen toegelicht hoe de mobiliteit in de steden aan het veranderen is door niet alleen de toename van het aantal fietsen door fietsverhuurstations, maar ook elektrische fietsen.

Fietsenplan steden

“Het fietsen wordt alleen maar populairder, zeker ook omdat steden het meer en meer stimuleren. Onder meer door het openen van fietsverhuurstations naar het voorbeeld van het witte fietsenplan uit 1965 in Amsterdam”, zegt Audrey Denkelaar van Allianz Global Assistance, “Er zijn al meer dan 700 van deze verhuurlocaties in 57 landen. De opkomst van fietsverhuurstations is mede te danken aan nieuwe technologieën zoals smartphones en gps-trackers. Die maken het onder meer gemakkelijker een verhuurstation te vinden om uiteindelijk op de fiets te kunnen stappen.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0