Amsterdam Made keurmerk voor Roetz Bikes

Amsterdam Made voor RoetzRoetz Bikes is een van de vijf ondernemers die het Amsterdam Made keurmerk mogen voeren. Het keurmerk wordt uitgereikt aan een kwalitatief hoogwaardig product of productlijn dat moet passen binnen de kernwaarden: creativiteit, innovatie, duurzaamheid en vakmanschap. Het is een initiatief van gemeente Amsterdam met als doel de groei en verduurzaming van de lokale maakindustrie stimuleren.

Roetz onderscheidt zich door oude frames her te gebruiken voor nieuwe fietsen. Het bedrijf zegt de frames zorgvuldig te selecteren en alleen met stalen frames te werken van producenten die zich bewezen hebben. Ook andere voor onderdelen worden materialen hergebruikt. Zo maakt Roetz jasbeschermers van afgeschreven industriële transportband en houten kratten van Amsterdamse bomen die het bedrijf redt van de versnipperaar.

De fietsenmakers van  Roetz Bikes zijn mannen met een afstand tot de arbeidsmarkt, om wat voor reden dan ook. De achtergrond van de teamleden loopt uiteen, het technisch inzicht hebben ze gemeen. Volgens Roetz hebben ze allemaal bruikbare talenten. Ze zijn oersterk, rustig, of juist druk, eigenwijs, eerlijk, of hebben een uitzonderlijk oog voor detail. Roetz leidt hen op tot ervaren fietsenmakers met verstand van zaken.

Roetz Bikes ontving het Amsterdam Made keurmerk tijdens een speciale bijeenkomst uit handen van Kajsa Ollongren, wethouder Economische Zaken, Kunst en Cultuur van Amsterdam. Naast een keurmerk is Amsterdam Made een community platform ter promotie en ondersteuning van lokale makers in de metropoolregio Amsterdam, dat momenteel meer dan 200 leden heeft.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0