Apollo Tyres introduceert zijn eerste speciale micromobiliteitsband

Apollo Tyres introduceert de Vredestein Cargo, de eerste speciale micromobiliteitsband van de ontwikkelaar. De nieuwe band is speciaal ontwikkeld voor elektrisch ondersteunde cargo bikes die worden gebruikt in stedelijke gebieden. De nieuwe band zal verkrijgbaar zijn in één maat, met een diameter van 20 inch (508 mm) en een breedte van 2,2 inch (55 mm). In 2023 volgen extra maten. Op Eurobike 2022 in Frankfurt is de nieuwe band officieel geïntroduceerd.

De Vredestein Cargo is ontworpen om meer duurzaamheid, stabiliteit en lekbestendigheid te bieden dan conventionele fietsbanden die traditioneel worden gemonteerd op ‘last-mile delivery’ e-bikes. De nieuwe band is voorzien van een geavanceerde compound, een innovatief ontwerp van de apex om de wangen te versterken en een robuust karkas met een hiel van staaldraad. Uit praktijktests blijkt dat de Vredestein Cargo ongeveer 8.000-10.000 km meegaat. General Manager, Two Wheel Tyres bij Apollo Tyres, Thomas Mittendorff: “De introductie van de nieuwe band is ook een intentieverklaring met betrekking tot onze inspanningen om duurzamere vormen van mobiliteit te ondersteunen.”

Samen met de introductie heeft Apollo Tyres een partnerschapsovereenkomst getekend met EAV, een Brits micromobiliteitsbedrijf, dat de Vredestein Cargo monteert op de nieuwe generatie eCargo-vierwielers. EAV speelde een belangrijke rol bij het vormgeven van het ontwerp van de Vredestein Cargo. Adam Barmby, oprichter en CEO van EAV, voegde toe: “De eigendomskosten van de band blijven laag voor gebruikers en de uitvaltijd, die gewoonlijk het gevolg is van reparatie en vervanging, wordt tot een minimum beperkt.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0