AXA ontvangt KIWA-certificering voor AXA-IN Smart Guard

AXA ontvangt KIWA-certificering voor AXA-IN Smart Guard

AXA en Conneqtech hebben met trots de KIWA-certificering voor Elektronische Beveiligingssystemen voor Tweewielers ontvangen voor hun product AXA-IN Smart Guard. Deze certificering, effectief vanaf 1 april 2024, maakt het verzekeren en terugvinden van gestolen e-bikes aanzienlijk eenvoudiger en betrouwbaarder. De certificering werd verkregen na uitgebreide tests waarbij drie e-bikes met AXA-IN Smart Guard werden getest door KIWA.

De AXA-IN Smart Guard, ontwikkeld door Conneqtech, Betronic en AXA, voldoet aan de vereisten die de meeste verzekeraars stellen voor e-bikes met een waarde van meer dan € 4.500,-. Vanaf juni zal deze beveiligingsoplossing beschikbaar zijn bij alle fietsspecialisten en distribiteurs in Nederland.

Over de AXA-IN Smart Guard
De AXA-IN Smart Guard biedt een gebruiksvriendelijke aftermarket-oplossing die eenvoudig kan worden geïnstalleerd en geactiveerd door de fietsspecialist. Het stelt eigenaren in staat om de locatie van hun e-bike te volgen en meldingen te ontvangen bij onverwachte bewegingen. In geval van diefstal kan de eigenaar direct een melding doen in de app aan de fietsopsporingsdienst, die de fiets snel kan lokaliseren dankzij de GPS-locatie vanuit de AXA-IN Smart Guard tracker.

De introductie van deze nieuwe GPS-oplossing is bijzonder relevant gezien de groeiende fietsdiefstal in Nederland, vooral onder eigenaren van e-bikes. Volgens CBS werd in 2023 6,5 procent van de Nederlanders geconfronteerd met fietsdiefstal, met e-bikebezitters als steeds vaker doelwit vanwege de stijgende waarde van deze tweewielers.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0