Basil doneert 11.000 euro aan World Bicycle Relief

Met de verkoop van Basil Promobags tijdens de Eurobike 2015, heeft Basil 11.000 euro opgehaald voor het World Bicycle Relief. Basil ondersteunt dit goede doel nu voor het vierde achtereenvolgende jaar. Dat doet zij onder meer met de Basil Promobag, dat naar eigen zeggen inmiddels een bekend fenomeen is op de Eurobike. Voor de gadget werd een vrijwillige donatie vanaf 3 euro gevraagd.

De echte Basil Promobag fans stonden elke ochtend al in de rij om het nieuwste ontwerp te bemachtigen om deze aan hun collectie toe te voegen. Sommige bezoekers waren zo enthousiast dat ze meerdere tassen kochten, bijvoorbeeld als relatiegeschenk voor medewerkers of klanten. Dit jaar had Basil twee uitvoeringen ontwikkeld.

Alle opbrengsten komen volledig ten goede aan World Bicycle Relief. Dat werd in 2005 opgericht door SRAM en Trek Bicycles, naar aanleiding van de tsunami in Sri Lanka. De missie van World Bicycle Relief is mensen mogelijkheden voor zelfstandigheid en kostwinning te bieden met behulp van een fiets. Zo verkort een fiets de vaak urenlange weg naar school en is het daarmee een belangrijk voordeel bij een opleiding. Daarnaast schoolt World Bicycle Relief monteurs ter plaatse, voor onderhoud en reparatie. Vandaag de dag is de organisatie in dertien Afrikaanse landen, de Filipijnen, Indonesië en Peru vertegenwoordigd en heeft het in totaal bijna 200.000 fietsen geleverd.

Basil Basil 2

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0