Bedrijfsresultaat Accell Group stijgt met 29 procent

Accell Group N.V. heeft in de eerst helft van 2015 een stijging van het bedrijfsresultaat gerealiseerd van 29 procent tot € 49,1 miljoen. In 2014 was het resultaat € 38,2 miljoen. De nettowinst steeg met 21 procent naar € 31,9 miljoen. De omzet nam toe met dertien procent naar € 573,8 miljoen. Autonoom steeg de netto-omzet met elf procent met name door de hogere verkopen van elektrische fietsen en sportieve fietsen in het hogere segment.

Volgens de voorlopige marktcijfers van de vakhandelsorganisatie daalde in Nederland de markt in aantallen fietsen in het eerste halfjaar met 7%. Deze volumedaling werd in de omzet deels gecompenseerd door de hogere verkopen van elektrische fietsen die veelal duurder zijn dan traditionele fietsen. Het door Accell Group verkochte aantal fietsen in Nederland nam af met 5%. De verkoop van elektrische fietsen van de Accell-merken door de fietsvakhandel aan consumenten steeg licht. Met de merken Batavus, Koga en Sparta is Accell Group in Nederland de absolute marktleider in elektrische fietsen. De best verkopende elektrische fiets is de Batavus Milano. Sparta registreerde in Nederland de meeste verkochte E-speed bikes. De herinrichting van de organisatie in Nederland en samenvoeging van de productie van fietsen voor Batavus en Sparta in Heerenveen is in de eerste helft van dit jaar voltooid.

Accell profiteert nadrukkelijk van haar leidende positie op het gebied van elektrische fietsen, die inmiddels goed is voor een omzetaandeel van 34 procent. Volgens Accell loopt het bedrijf voorop met technologische innovaties en introducties van performance E-bikes van Haibike en de E-speed bikes van Sparta en Haibike. De omzet van fietsonderdelen en -accessoires nam eveneens toe, zowel autonoom als door overnames van Comet en CSN.

Voor het tweede halfjaar van 2015 verwacht Accell een stijging van omzet en resultaat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0