Betronic en Conneqtech bundelen krachten

Betronic en Conneqtech bundelen krachten

Betronic en Conneqtech bundelen hun krachten om te voldoen aan de groeiende behoefte aan connectiviteit en beveiliging in de fietswereld. Zij kunnen nu een compleet connectiviteit ecosysteem aanbieden. Beide bedrijven leggen in hun persbericht uit dat de constante groei van populariteit van e-bikes gepaard gaat met een stijging in fietsdiefstal. Het gevolg hiervan is dat de premies van de fietsverzekeringen stijgen. Ze verwachten dat de vraag naar connectiviteit, gecombineerd met recovery en een fietsverzekering hierdoor gaat stijgen.

Betronic heeft een connectiviteitsmodule ontwikkeld die gekoppeld kan worden aan het mobiliteitsplatform van Conneqtech. Door het inbouwen van een connectiviteitsmodule en het eenvoudig melden van een diefstal in de app, kunnen fietsen gemakkelijker worden teruggevonden door professionele recovery partijen zoals G4S. Naast traceerbaarheid biedt een connectiviteitsmodule de volledige ‘smart-bike’ ervaring aan de gebruiker. Zo kan de gebruiker in de app zijn ritgeschiedenis bekijken, zijn fiets ontgrendelen, het accupercentage inzien en gebruiksstatistieken bijhouden.

Een connectiviteitoplossing zorgt ervoor dat dealers verbonden kunnen blijven met hun klanten. Door de connected bike weet de dealer hoeveel kilometer er gereden is en kan op basis hiervan op de juiste momenten serviceberichten naar de gebruiker sturen. Dit verhoogt de veiligheid van de fiets maar geeft ook commerciële kansen bij de dealer.

Betronic en Conneqtech zijn enthousiast over de bundeling en de toekomst: ‘De toekomst van connected smart bikes is veelbelovend. Door het toepassen van connectiviteit worden fietsen niet alleen beter beveiligd tegen diefstal, maar ontstaat er meer interactie tussen de fiets, de gebruiker, de retailer en de fabrikant. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos. De samenwerking tussen Betronic en Conneqtech zorgt ervoor dat de fietsbranche voorop blijft lopen in deze ontwikkelingen.’

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0