Bike MOTION verschuift naar het voorjaar

bikemotion01Dit jaar vindt de Bike MOTION Benelux voor de laatste keer in het najaar plaats. Vanaf 2018 wordt de beurs in het voorjaar georganiseerd, tegelijk met de e-Bike Xperience en de Fiets en Wandelbeurs. Door de drie beurzen naast elkaar te plaatsen verwacht Jaarbeurs ‘een krachtig fietsplatform te creëren dat jaarlijks de start van het fietsseizoen zal markeren en de handel in beweging zal zetten’.

Jaarbeurs is tot de verschuiving gekomen na gesprekken met marktpartijen en analyses uit de Nederlandse Wielersportmonitor 2016, een onderzoek van Bike MOTION in samenwerking met de NTFU en uitgevoerd door GfK. “Daaruit blijkt dat de grootste groep sportieve fietsers zich vooral in het vroege voorjaar bezig houdt met de aanschaf van een nieuwe fiets, onderdelen, accessoires en kleding”, aldus Anne-Marie Vos, verantwoordelijk voor het segment fietsen binnen Jaarbeurs. Door te verschuiven naar het voorjaar worden we niet alleen relevanter in het aankoopproces maar we creëren meteen een veel groter bezoekerspotentieel.”

De eerstvolgende editie na 2016 zal worden gehouden van 2 tot en met 4 maart 2018. Daarmee vervalt de editie in 2017. Ook aan de vakdag, die traditioneel op maandag plaatsvindt, komt een einde.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0