Biketec neemt Amazing Wheels over

BiketecDe Zwitserse e-bikefabrikant Biketec heeft per direct zijn Nederlandse distributeur Amazing Wheels in Beverwijk overgenomen. De beide bedrijven willen met deze volledige overname hun positie op de belangrijke afzetmarkt van de Benelux versterken. Naar verwachting zal de overname niet tot verlies van arbeidsplaatsen leiden.

De overname volgt op een jarenlange succesvolle samenwerking tussen de twee bedrijven. De markt voor e-bikes in de Benelux is groot. Biketec, onder meer bekend van Flyer e-bikes, wil met de overname zijn positie op deze belangrijke groeimarkt versterken. Simon Lehmann, CEO van Biketec is dan ook tevreden over de overname. “Het langdurige partnerschap tussen Biketec en Amazing Wheels was al een succes”, zegt hij. “Die samenwerking wordt nu nog intensiever. De overname biedt een ideale kans om de synergie tussen onze bedrijven nog te vergroten en om onze producten nog beter af te stemmen op de specifieke behoeften van e-bikers in de Benelux.”

Amazing Wheels is opgericht 2004. Het bedrijf verkoopt niet alleen de Flyer e-bikes, maar is ook de Benelux-distributeur voor de Nederlandse fabrikant Dutch ID en voor de fietsmerken Christiana (bakfietsen en transportfietsen) en voor Firstbike (loop- en kinderfietsen). Dit merkportfolio blijft ongewijzigd na de overname van Biketec.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0