Bosch eBike Systems deelt kennis met vakscholen

Bosch eBike Systems deelt kennis met vakscholen

De verkoop van elektrische fietsen heeft een toevlucht genomen en de e-bikes worden steeds geavanceerder. Hiermee groeit ook de vraag naar eBike-vakspecialisten. Om te leren werken met elektrische fietssystemen hebben studenten fietstechniek niet alleen toegang tot moderne producten nodig, maar ook de kennis waarmee ze systemen kunnen begrijpen en doorgronden. Bosch eBike Systems start met een pilotproject waarbij eBike-systeemonderdelen en -kennis aan twaalf fietsvakopleidingen door heel Nederland worden gedeeld.

De pakketten bestaan uit diagnosetools, boordcomputers, accu’s, opladers, drive units, snelheidssensoren, kabels en bijbehorende opleidingsdocumenten. Zo kunnen de scholen hun studenten een moderne opleiding bieden die ingericht is op de huidige omstandigheden en hen klaarstoomt voor toekomstige ontwikkelingen.

Niels van Cranenbroek, docent tweewielertechniek bij het Koning Willem 1 College: “Het is belangrijk voor onze studenten fietstechniek dat ze over de functie van onderdelen leren, zodat ze een systeem als geheel kunnen begrijpen. Ze moeten weten waarom ze iets vervangen, niet alleen hoe. Dankzij de duidelijke handleidingen kunnen onze studenten stappen volgen die hen uitleggen hoe een onderdeel is opgebouwd en waarom het ene onderdeel essentieel is voor de werking van de rest. Met de componenten, tools en kennis van Bosch eBike Systems kunnen onze studenten straks volledige fietssystemen uitlezen en begrijpen, wat erg waardevol is voor hun ontwikkeling als fietstechnici van de toekomst.”

De twaalf Nederlandse vakscholen die meedoen binnen dit pilotproject zijn het ROC Mondriaan, het Rijn IJssel College, het MBO Amersfoort, het ROC van Twente, het Noorderpoort College, het Deltion College, het MBO College Westpoort, het Koning Willem 1 College, het ROC Horizon College, Innovam TWA, Aventus en IBKI Examencentrum Innovam.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0