Bosch Smart System

Behalve het nieuwe ABS voor e-bikes dat we elders in dit nummer bespreken heeft Bosch eBike Systems ook haar Smart System uitgebreid. Het Smart System combineert hoogwaardige, onderling verbonden componenten met praktische functies die continu kunnen worden uitgebreid via over-the-air updates. Zo worden e-bikes met het Smart System een onderdeel van het dagelijks leven. “Het Smart System wijst de weg naar de toekomst van e-bikes. In het modeljaar 2023 breiden we het productassortiment van de nieuwe systeemgeneratie uit en maken we extra toepassingsgebieden mogelijk – van e-cargo bikes tot trekkingfietsen en speed-pedelecs”, zegt Claus Fleischer, CEO van Bosch eBike Systems. “Met de nieuwe producten en functies kunnen e-bikers hun rijervaring verder individualiseren en rijplezier naar een hoger niveau tillen.”

Aandrijfeenheid

Of het nu gaat om het transporteren van zware lasten, voor vrijetijdsreizen of voor woon-werkverkeer – het Smart System biedt nu voor elke gebruikssituatie de juiste aandrijfeenheid. De aandrijflijnen Cargo Line, Performance Line en Performance Line Speed maken nu ook deel uit van de nieuwe systeemgeneratie, naast de vorig jaar geïntroduceerde Performance Line CX. De Cargo Line biedt krachtige ondersteuning voor cargo bikes en bij uitsapjes profiteren e-bikers met de Performance Line van een natuurlijk rijgevoel en een stille motor. En forenzen bereiken hun bestemming efficiënter dankzij de Performance Line Speed, met snelheden tot 45 km/u, belooft Bosch. Het rijden wordt bovendien nog comfortabeler met de nieuwe Auto-modus. In deze rijmodus wordt de ondersteuning van de aandrijving automatisch aangepast aan de omgevingsomstandigheden, bijvoorbeeld bij tegenwind of oplopende hellingen, zonder dat je extra moeite hoeft te doen of van rijmodus moet wisselen. Verder presenteert Bosch de Cargo-modus, een speciaal ontwikkelde rijmodus voor e-cargo bikes. Met ondersteuning tot 400 procent is dit bijzonder geschikt voor ritten met zware ladingen.

 

Controller

Met de nieuwe systeemcontroller biedt Bosch eBike Systems nu een bedieningseenheid die is teruggebracht tot de essentie. De besturingsunit is de centrale interface tussen de e-bike en de eBike Flow app, waarlangs updates draadloos kunnen worden geïnstalleerd. De System Controller kan door de fietsfabrikant naadloos in de bovenbuis worden geïntegreerd en past daardoor perfect bij het uiterlijk van de e-bike. De bedieningseenheid heeft twee knoppen die kunnen worden gebruikt om de e-bike in en uit te schakelen en om van rijmodus te wisselen. Dankzij het LED-display kun je zien hoeveel energie er nog beschikbaar is in welke rijmodus je rijdt. De systeemcontroller wordt aangevuld met de Mini Remote, die via Bluetooth is verbonden. Deze is eenvoudig achteraf zelf op het stuur te monteren. Met de drie extra knoppen bij de duim kunnen andere functies, zoals de slimme loophulp met de nieuwe Hill Hold-functie die voorkomt dat de fiets onbedoeld achteruit rolt, de verlichting of de rijmodus eenvoudig worden gebruikt zonder  je handen van het stuur te halen. Voor wie zich nog meer willen concentreren op het verkeer biedt Bosch eBike Systems het nieuwe Intuvia 100-display. Dit is eenvoudig en intuïtief te gebruiken en gemakkelijk af te lezen dankzij een grootte van 2,5-inch en een groot lettertype. Het display toont relevante ritgegevens en is draadloos via Bluetooth verbonden met de LED-afstandsbediening.

De juiste accu

Bosch eBike Systems heeft last but not least zijn portfolio uitgebreid met de PowerTubes 500 en 625 en de PowerPacks 545 en 725. Alle PowerPacks zijn compatibel met een ander. Wie in eerste instantie voor een kleinere accu kiest, kan desgewenst achteraf eenvoudig een grotere accu monteren, voor zover de montageoplossing van de eBike-fabrikant dit toelaat.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0