BOVAG ongerust over Accell dealercontracten

Brancheorganisatie BOVAG adviseert dealers van fietsfabrikant Accell extra oplettend te zijn bij het aangaan van nieuwe dealercontracten. In een nieuwsbericht op haar website laat BOVAG weten ongerust te zijn over de inhoud van nieuwe contracten die Accell de afgelopen weken naar een deel van haar dealers heeft gestuurd. Ook is de brancheorganisatie ontevreden over de manier waarop Accell haar dealers onder druk zet. Bij het contract geeft Accell namelijk aan dat dealers die niet voor de deadline reageren geen recht hebben op een nieuw dealercontract.

Voorzitter Maarten Akkers van Bovag Fietsbedrijven: “Accell heeft ons de afgelopen tijd gezegd dat het nieuwe contract nog niet gereed was. Nu blijkt het al verstuurd te zijn, zonder dat we zorgvuldig met onze juristen naar de inhoud hebben kunnen kijken en zonder dat we daarover met Accell hebben kunnen overleggen.” In de nieuwe contracten staan onder andere afspraken over voor dealers essentiële onderwerpen, bijvoorbeeld over het gebruik van klantdata en de mogelijkheden voor direct sales.

Op 16 mei organiseert BOVAG een informatiebijeenkomst voor alle Accell-dealers – zowel leden als niet-leden – waar BOVAG-juristen hun visie zullen geven op de nieuwe contracten. Ook kunnen er eventuele vervolgstappen worden besproken. BOVAG heeft Accell gevraagd om de deadline voor het ondertekenen van de contracten op te schuiven tot zij goed naar de inhoud van de contacten heeft kunnen kijken en totdat er overeenstemming over de inhoud is bereikt.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0