Brompton toont verhuursysteem voor vouwfietsen

BromptonDe Engelse vouwfietsfabrikant Brompton Bicycle komt met een nieuw systeem voor stalling en verhuur van haar vouwfietsen. Met de ‘Brompton Bike Hire’ en ‘Brompton Locker’ speelt de fabrikant in op stedelijke uitdagingen rondom fietsstalling en diefstal. Momenteel wordt dit systeem alleen gebruikt in Engeland, maar de fabrikant onderzoekt de mogelijkheden om de service te lanceren op de Nederlandse markt.

Via ‘Brompton Bike Hire’ kan iedereen zich online registreren en een Brompton huren voor een uur, een dag, of een maand. Uitgifte en inleveren kan via een netwerk van units op plekken in de buurt van openbaar vervoer. Na gebruik is de fiets eenvoudig te retourneren in een van de ‘docks’.  De ‘Brompton Locker’ biedt een nieuwe kijk op stalling van fietsen in binnensteden, maar ook in en om kantoorgebouwen. De locker biedt plaats aan vier fietsen en neemt slechts 25 procent van de benodigde ruimte in beslag wat nodig zou zijn voor eenzelfde aantal reguliere fietsen.

De Locker is tot 26 juni te bezichtigen bij FabCity in het paviljoen van Cycle Space in Amsterdam. In FabCity staan innovaties centraal die het moderne stadsleven kunnen vereenvoudigen. Cycle Space is onderdeel van het culturele programma rondom het Nederlandse EU-voorzitterschap in 2016.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0