Cannondale Tesoro Neo X Speed

cannondaleklein
rubenklein

Cannondale heeft de Tesoro Neo X Speed gepresenteerd. “Met de Tesoro Neo X Speed voegen wij een Speed Pedelec toe aan onze collectie, specifiek gericht op forenzen die niet langer voor de auto willen kiezen. De Tesoro Neo X Speed is hét ideale alternatief voor de auto als vervoersmiddel, of zoals wij zeggen: One Less Car,” vertelt marketing manager Ruben van Loon. “Cannondale is een volledige aanbieder voor dealers -van kinderfiets tot speed pedelec- maar die laatste ontbrak eigenlijk nog in het huidige gamma. Als het grotere geheel bekijkt, is het een mobiliteitsoplossing: steden raken overvol en er zijn alternatieven nodig voor de auto. We hadden wel een speed pedelec in het leveringsprogramma, maar die moest vervangen worden door een modernere versie. Dat is nu de Tesoro Neo X Speed geworden.”

Onderscheidende kenmerken
“De Tesoro Neo X Speed is gebaseerd op de succesvolle Tesoro Neo X; een platform dat zich kenmerkt door zijn veelzijdigheid qua bagagemogelijkheden en het rijden in alle weersomstandigheden, en uiteraard door zijn robuuste frame, brede banden en verende onderdelen voor de ruwste ondergronden. Daarnaast heeft de Tesoro Neo X Speed meer onderscheidende kenmerken: zo kun je het bereik van de 652Wh accu eenvoudig uitbreiden, want het frame is voorbereid voor de montage van een extra accu. Bovendien is de sterkste Bosch middenmotor ingebouwd. Het eerste prototype fiets met een Bosch motor was een Cannondale, dat is nu ruim 10 jaar geleden. We hebben dus veel ervaring met het maken van elektrische fietsen. De middenmotor zorgt voor een natuurlijke, stabiele en veilige rijervaring, met een koppel van 85Nm en de mogelijkheid je eigen vermogen tot 340% te boosten.”

Aluminium
“Het frame is gemaakt volgens onze Smartform C1 constructiemethode, waarbij onze jarenlange ervaring met het ontwerpen en fabriceren van aluminium frames toegepast wordt. Leuk feitje: wij maken al sinds 1983 aluminium productiefietsen. Daarmee waren we pioniers en wezijn altijd blijven investeren in knowhow en innovatieve technieken voor het maken van de beste aluminium frames in de markt. Die ervaring resulteert in een ongelofelijk licht en duurzaam frame voor de Tesoro Neo X Speed, met de uitstekende en kenmerkende Cannondale rijeigenschappen. Het is ook een wat avontuurlijker fiets met bredere banden, mountainbike-elementen en vering en daarmee tevens een robuuste en veilige fiets voor mensen die weleens de ruwere binnendoorweggetjes nemen. Reflecterende details op frame en banden vergroten bovendien de zichtbaarheid en dus de veiligheid van de berijder.”

Leverbaar
De dealers reageren positief, vertelt Van Loon: “Er zijn er die heel groot hebben ingekocht. Wij bieden hiermee namelijk een heel mooi alternatief met uitmuntende rijeigenschappen en een Bosch middenmotor.” Hij voegt er aan toe: “Belangrijk om te weten is dat deze speed pedelec ook daadwerkelijk leverbaar is! Wij zijn volop aan het uitleveren en de productie draait op volle toeren om aan de vraag te kunnen voldoen. We lanceren namelijk geen fietsen als we die niet op de markt kunnen brengen. Momenteel zie je overal leveringsproblemen, maar wij hebben fors geïnvesteerd in onze sales en ons team van specialisten in het Europese Hoofdkantoor in Woudenberg werkt ontzettend hard voor de beste afstemming tussen vraag en aanbod. Daardoor hebben we alles in huis om te kunnen leveren. We doen er alles aan, ondanks de geweldige vraag aan de ene kant en de uitdagingen in de supply chain aan de andere kant, om onze dealers zo goed mogelijk te kunnen voorzien van producten.” Lachend: “Maar als je naar de huidige markt kijkt, is de vraag echt uitzonderlijk hoog en dat maakt ook ons werk uitdagend.” De Tesoro Neo X Speed heeft een adviesprijs van € 6.199,- en is verkrijgbaar in de maten SM, MD, LG en XL.

Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0