Cao-bod BOVAG compenseert werknemers 1 januari voor inflatie

Cao-bod BOVAG compenseert werknemers 1 januari voor inflatie

BOVAG doorbreekt de impasse in de cao-onderhandelingen door een uniek bod te doen dat werknemers op 1 januari compenseert voor de inflatie. Met de onderhandelingen voor een nieuwe cao MvT in een impasse en het afgewezen onderhandelingsresultaat door de vakbonden, dreigde er geen loonsverhoging en inflatiecompensatie te zijn voor werknemers op 1 januari 2024. Om te voorkomen dat werknemers de dupe worden van deze situatie, heeft BOVAG een voorstel gedaan voor een kortlopende cao van 8 maanden met een loonsverhoging van 6 procent op 1 januari.

De BOVAG-werkgevers vinden het belangrijk om bevroren lonen en onzekerheid te vermijden, vooral pal voor de kerstperiode. Het unieke voorstel omvat een volwaardige cao tot en met 30 juni, waarin alle eerder besproken punten zijn opgenomen. Deze kortlopende cao biedt enerzijds zekerheid en een directe loonsverhoging, terwijl anderzijds de mogelijkheid wordt geboden om tegen het einde van het voorjaar 2024 opnieuw in onderhandeling te gaan voor de periode na deze cao.

BOVAG heeft het voorstel vandaag bij de vakbonden neergelegd en dringt aan op een spoedig antwoord. Hoewel het als een onconventioneel aanbod wordt beschouwd, benadrukt BOVAG dat het recht doet aan de verwachtingen en beloftes aan werknemers in de sector. Het unieke cao-bod van BOVAG belooft werknemers een positief begin van het nieuwe jaar met zowel zekerheid op korte termijn als de mogelijkheid tot verdere onderhandelingen in het vooruitzicht.

Bron: BOVAG

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0