Cargoroo krijgt beter inzicht in batterijen én deelbakfietsen

Cargoroo krijgt beter inzicht in batterijen én deelbakfietsen

E-deelbakfietsbedrijf Cargoroo heeft via een low-codeoplossing van adviesbureau Quatronic in recordtempo meer zicht gekregen op de toestand van zijn fietsen en bijbehorende batterijen.

De snelle groei van Cargoroo brengt uitdagingen met zich mee. “Naast het uitrollen van de dienstverlening in nieuwe steden en het beheren van de e-bakfietsen, wordt overzicht houden almaar complexer simpelweg omdat het gaat om steeds meer fietsen en klanten”, zegt Richard van Osnabrugge van Quatronic.

De oplossing van Quatronic bestaat uit twee onderdelen. Het gaat ten eerste om een applicatie voor smartphones, waarmee medewerkers van Cargoroo de QR-codes op de fietsen en batterijen kunnen scannen, waarna informatie over de toestand van de desbetreffende fiets of batterij op het beeldscherm verschijnt. Daarnaast bestaat de oplossing uit een inventarisatiebeheer-app. Daarop kunnen medewerkers in een online omgeving de toestand van alle e-bakfietsen (inclusief batterijen) bekijken. De gegevens die daaruit voortkomen kan Cargoroo eveneens gebruiken voor data-analyses om extra inzichten te verkrijgen.

“Met de softwareoplossing is Cargoroo tevens veel beter in staat om zijn eigendommen te bewaken”, geeft Van Osnabrugge aan. “In één oogopslag kan het bedrijf bijvoorbeeld achterhalen waar vermiste e-deelbakfietsen, die mogelijk gestolen zijn, zich bevinden.”

Bron: consultancy.nl

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0