Certificeren van speed-pedelec helmen nu mogelijk

speed-pedelecIn navolging van de publicatie van de Nederlandse Technische Afspraak 8776 (NTA) voor helmen voor snelle elektrische fietsen, is het nu mogelijk om een speed-pedelec-helm te laten certificeren op basis van NTA 8776.

In samenwerking met een expertgroep heeft NEN certificeringsschema NCS 8776 opgesteld waarin de eisen voor certificerende instellingen staan beschreven. Het Belgisch Instituut Voor de Verkeersveiligheid (BIVV) in Brussel en Telefication in Zevenaar hebben een licentieovereenkomst gesloten met NEN om volgens dit schema speed-pedelec-helmen te certificeren.

Helmfabrikanten kunnen nu bij één van deze instellingen terecht om speed-pedelec-helmen volgens NTA 8776 te laten certificeren. Na een succesvolle conformiteitsbeoordeling krijgt de fabrikant een certificaat en kan hij het bijbehorende goedkeuringsmerk aanbrengen in de helm. Om de helm in Nederland te mogen gebruiken op een speed-pedelec is een in de helm aangebracht goedkeuringsmerk verplicht. Deze is terug te vinden in NTA 8776 Annex B.

De NTA 8776 en NCS 8776 zijn vrij beschikbaar voor inzage. Hiervoor kan kosteloos een account worden aangemaakt bij NEN Connect.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0