Cobi ontvangt vier miljoen van inversteerders

De Duitse ontwikkelaar van het aangesloten fiets-systeem Cobi, heeft onlangs een van de grootste financieringsrondes voor een fiets start-up weten te voltooien. Het bedrijf kreeg bijna 4 miljoen euro van Europese beleggers, Capnamic Ventures, Iris Capital en Creathor Venture. Cobi zal het verse kapitaal gaan gebruiken voor de productie en de oprichting van de distributie, marketing en klantenservice.

Cobi is het eerste modulaire systeem om fietsen digitaal te upgraden tot smart bikes, waarmee digitaal comfort en efficiëntie geboden kan worden die de consument al gewend is in auto’s. Het systeem bestaat uit een montage op het stuur, een smartphone app, hoofd- en achterlichten en een duim controller. De benodigde energie wordt geleverd dankzij een directe verbinding met de generator of de batterij van een e-bike. Het systeem bevat meer dan 100 geïntegreerde functies zoals een navigatiesysteem, remlicht, beveiliging tegen diefstal en diverse online diensten. Het systeem is leverbaar vanaf € 159 via pre-order voor alle fietsen, maar kan ook worden geïntegreerd als een OEM (B2B) systeem door fietsfabrikanten.

Cobi werd afgelopen jaar opgericht in Frankfurt. Het bedrijf maakte snel naam door de succesvolle Fietstech Kickstarter-campagne. Cobi zal aanwezig zijn op de fietsindustrie beurs Eurobike in Friedrichshafen van 26 augustus tot en met 29 augustus 2015.

www.cobi.bike

Coby

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0