COBI smartbikesysteem in massaproductie

Vanwege de grote vraag naar haar modulaire systeem om fietsen digitaal te upgraden tot smart bikes, gaat COBI over tot massaproductie. Het heeft daarvoor in JABIL Circuit Inc. de juiste partner gevonden. De ontwikkeling en het ontwerp van de systemen wordt door vijf technische partners in Duitsland, de productie en assemblage vindt uiteindelijk in Polen plaats. Kwaliteitstesten en certificatie gebeuren in België en Oostenrijk. Het systeem van COBI wordt door het ISO-gecertificeerde JABIL uitvoerig getest onder extreme omstandigheden: temperatuur, zoutwater, mist, woestijnstof, extreme trillingen en elektromagnetische straling.

Het COBI systeem bestaat uit een montage op het stuur, een smartphone app, hoofd- en achterlichten en een duim controller. De benodigde energie wordt geleverd dankzij een directe verbinding met de generator of de batterij van een e-bike. Het systeem bevat meer dan 100 geïntegreerde functies zoals een navigatiesysteem, remlicht, beveiliging tegen diefstal en diverse online diensten.

COBI begon in 2014 als innovatieve start-up in Frankfurt. Het heeft nu dertien investeerders, zes partners en meer dan 36 medewerkers. Massaproductie is de volgende stap in het succesverhaal.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0