Comodule introduceert fietsherstelservice tegen groeiende e-bike diefstal

Comodule introduceert fietsherstelservice tegen groeiende e-bike diefstal

Comodule heeft een samenwerking met FRIS aangekondigd om een in-app fietsherstelservice te introduceren als aanvulling op hun bestaande slimme beveiligingsfuncties voor e-bikes in belangrijke Europese markten. Deze nieuwe service, bedoeld om de beveiliging van e-bikes te verbeteren, biedt extra gemoedsrust voor stedelijke forenzen nu e-bike diefstal toeneemt, vooral in stedelijke gebieden, meldt het persbericht van Comodule.

Verzekeringsmaatschappijen eisen steeds vaker slimme beveiligingsfuncties zoals trackers voor dekking vanwege de toenemende diefstalcijfers. Comodule’s beveiligingsoplossingen, waaronder een IoT-apparaat en Companion App, voldoen aan deze eisen en bieden extra gemak voor fietsbezitters. De nieuwe Bike Recovery-functies vullen het bestaande Comodule-beveiligingspakket aan met trackingfuncties zoals GPS-tracking, automatische digitale sloten en bewegingsmeldingen, en antidiefstalfuncties zoals slimme framesloten, aandrijflijn immobilisatie en alarm. E-bikes uitgerust met Comodule IoT komen in aanmerking voor korting op verzekeringspremies. Gebruikers kunnen hun connectiviteit en herstelservices activeren en verlengen via de rijders-app.

Comodule meldt: “Diefstal kan eenvoudig worden gemeld via de Comodule Companion-app, die belangrijke fietsgegevens naar de lokale herstelpartner stuurt. De herstelpartner coördineert vervolgens de fietsterugvordering en stuurt een herstelteam uit, mogelijk met betrokkenheid van de lokale politie. In de meeste gevallen wordt de fiets teruggevonden en aan de eigenaar terugbezorgd. De herstelservice is beschikbaar in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk met een actief herstelabonnement.”

Tobias Bergmann, Head of Business Development bij Comodule, stelt dat deze service e-bikes veiliger maakt en helpt consumenten om verzekeringen af te sluiten. Peter van den Brink, CEO van FRIS, voegt toe dat FRIS trots is op de samenwerking om het aantal diefstallen te verminderen. Comodule’s IoT-oplossingen hebben een gemiddeld herstelpercentage van meer dan 80% behaald en werden geïntroduceerd op Micromobility Europe en Eurobike.

Bron: Comodule

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0