Compleet nieuwe line-up bij Velo de Ville

partnercontent

Compleet nieuwe line-up bij Velo de Ville

“Het gaat momenteel relatief goed met Velo de Ville. De markt is weliswaar fors veranderd, maar omdat we custom made fietsen bouwen op bestelling hebben we daar weinig last van. Hierdoor hebben we namelijk geen grote voorraden zoals ander fabrikanten. Wel is het ook voor ons zaak om het voorraadbeheer van onze onderdelen goed te monitoren, want overal zijn de prijzen gestegen.” Marketing Director Christof Reitemeier van Velo de Ville is niettemin positief. “We merken dat de handel onze manier van werken prettig vindt en we groeien nog steeds, ook in Nederland. We hopen daar dan ook nog veel meer te kunnen verkopen, ook al is de markt momenteel nogal volatiel en zijn er veel retailers met overvoorraden. Zeker het goedkoopste segment is momenteel lastig, maar daarin opereren wij niet. En fietsen blijft populair, dus ik verwacht dat de situatie volgend jaar weer normaal is.”

Seizoen 2024

Voor seizoen 2024 heeft Velo de Ville het complete leveringsprogramma op de schop genomen, met nieuwe SUV’s, trekking bikes en comfortfietsen, vertelt Christof Reitemeier. “Elk model -AEB, SEB en CEB- is volledig opnieuw gepositioneerd en geoptimaliseerd voor wat betreft de geometrie en de kwaliteit van de uitrusting. Zelfs ons basismodel is al hoogwaardig afgewerkt. We noemen dat ‘a new era of custom made’. Consumenten krijgen voor hun geld een zeer rijk uitgeruste e-bike.” De nieuwe AEB is perfect geschikt voor langere tochten, maar ook voor dagelijks gebruik. “De mix van comfort en sportiviteit maakt de AEB tot de allrounder in ons assortiment. Onze SEB daarentegen, is een veel sportievere SUV-fiets die ten opzichte van zijn voorganger een herziene geometrie heeft gekregen. De CEB ten slotte, is lichter en optisch slanker geworden met behoud van een comfortabele zitpositie en rechtopstaande ergonomie. Dankzij het moderne design zal onze CEB beslist ook een jongere doelgroep aanspreken.”

‘Fietsen blijft populair, dus ik verwacht dat de situatie volgend jaar weer normaal is.’

velo-de-ville-1

Compacte KEB

Daarnaast is er nog de compacte KEB. “Zonder concessies te hoeven doen aan de rijervaring kan de KEB dankzij zijn ontwerp in de kleinste ruimtes worden opgeborgen en bijna overal mee naartoe worden genomen. Ons doel was om met deze compacte fiets tegemoet te komen aan de behoeften van moderne fietsers en met name kampeerliefhebbers en forenzen.” Zowel de CEB als de KEB zijn uitgerust met de nieuwe Performance Line SX-motor van Bosch. Deze motor is lekker licht, stil en toch krachtig met zijn 55 NM, waardoor hij ideaal is voor deze modellen.

Modulair dragersysteem

Behalve de nieuwe fietsmodellen presenteert Velo de Ville bovendien een nieuw ontwikkeld modulair dragersysteem dat qua ontwerp optimaal is afgestemd op de verschillende modellen fietsen. “Bij dit nieuwe systeem is alles uitwisselbaar en bovendien is het compatibel met

MIK- en Basil- accessoires. Daardoor heeft de winkelier een groot aantal aanpassingsmogelijkheden voor zijn klant beschikbaar. Behalve de fietsmodellen van Velo de Ville zijn dus ook de accessoires compleet te individualiseren. Dat is wat je met recht ‘custom made’ kunt noemen!” De nieuwe Velo de Ville-modellen zijn vanaf oktober 2023 leverbaar.

Bron: Velo de Ville

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0