Continental gaat rubber onzichtbaar markeren

Continental gaat rubber onzichtbaar markeren

Continental heeft samen met Security Matters een ​​technologie ontwikkeld om de oorsprong van verantwoord geproduceerd natuurlijk rubber in elke fase van de toeleveringsketen te verifiëren.

Security Matters is gespecialiseerd in digitale tracking, ze maken gebruik van onveranderlijke, op chemicaliën gebaseerde barcodetechnologie. Continental wil deze markersubstantie op grote schaal in zijn rubberproducten gebruiken.

In de veldtest onderging en slaagde de markersubstantie voor een veerkrachttest, waarbij deze tijdens het oogsten werd toegevoegd aan verantwoord geteelde latex. Continental zei dat het niet alleen de intensieve voorbereidingen voor de productie van natuurlijk rubber doorstond, maar ook het bandenproductieproces zelf.

In de gefabriceerde band worden de gegevens opgehaald met behulp van speciale, speciaal gebouwde software en een lezer. Het uiterlijk en de prestaties van een fietsband met de onzichtbare markering, zoals grip, rolweerstand en slijtagegedrag bleven ongewijzigd.

Continental en Security Matters zijn lid van het branche-initiatief Global Platform for Sustainable Natural Rubber en ze willen de duurzaamheid in de natuurrubbersector verbeteren. Continental wil dat uiterlijk in 2050 al zijn materialen voor de productie van banden afkomstig zijn van verantwoorde bronnen. Het bedrijf wil ook volledige klimaatneutraliteit bereiken in de hele waardeketen.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0