Cowboy in zwaar weer

Cowboy in zwaar weer

Het Brusselse fietsmerk Cowboy, producent van elektrische stadsfietsen, zoekt extra investeringen. Cowboy zit in geldnood en heeft op korte termijn 28 miljoen euro nodig.

15 miljoen euro moet van grote beleggers moet komen. Die hebben tot 6 maart de tijd om in te tekenen op iets meer dan een miljoen Cowboy-aandelen voor 14,18 euro per aandeel. Dat is een korting van ruim 44 procent op de prijs van 25,15 euro waartegen Cowboy minder dan een jaar geleden een crowdfunding hield. Van de waardering van 172 miljoen euro vorig jaar rest nog 97 miljoen euro. Daarna start mogelijk de grootste crowdfundingsactie van België van maximaal 13 miljoen euro via het Britse Crowdcube-platform. Tot nu haalde geen enkel Belgisch bedrijf veel meer dan 3 miljoen euro op met crowdfunding.

Voor Cowboy was 2021 een rampjaar. Op 16,1 miljoen euro omzet werd 23,4 miljoen euro nettoverlies geboekt, waardoor het bedrijf in de eerste vier jaar van zijn bestaan voor ongeveer 50 miljoen euro verliezen had opgestapeld. 

De reparatiekosten van fietsen die nog onder garantie vallen zijn extra hoog omdat Cowboy-eigenaars, niet met hun defecte fiets naar de fietswinkel om de hoek kunnen. Ze zijn aangewezen op de onlinedienstverlening van de producent. Vorig jaar moest Cowboy de jaarcijfers over 2020 naar beneden bijstellen omdat het zijn provisies voor garantieherstellingen zwaar had onderschat. In plaats van 45.000 euro moest Cowboy bijna 1,5 miljoen euro budgetteren.  Bron: tijd.be

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0