De meegroeifiets van Vici is populair  

partnercontent

De meegroeifiets van Vici is populair  

De populaire 3-in-1 meegroeifiets Vici is speciaal voor kinderen tussen de 1 en 5 jaar. De fiets is sinds 2022 op de markt en in Nederland te koop op ruim 100 verkooppunten. Dat is best bijzonder, na een periode waarin kinderfietsen steeds vaker uit de detailhandel verdwenen. De redactie van Fietsmarkt sprak met twee Nederlandse dealers over de verkoop van de populaire kinderfiets.

Geerdink Fietsen in Hengelo verkoopt de kinderfiets nu een jaar. Ze hebben circa 20 exemplaren verkocht. Ze verwachten dat de populariteit alleen maar zal toenemen. Danique Scholten, van Geerdink Fietsen, was zelf opzoek naar een kinderfiets voor haar kind en kwam de fiets toen tegen. Ze is onder de indruk van het concept. “Het zijn eigenlijk drie fietsen in één. Veel kinderen vinden de overgang naar een nieuwe fiets spannend. Bij de Vici fiets hoeft je kind niet te wennen aan een nieuwe fiets. Ze kunnen makkelijk overstappen naar de volgende fase, door de fiets om te bouwen.” 

Jansen 2wielers in Barneveld is in 2023 gestart met de verkoop van de Vici meegroeifiets. Inmiddels hebben ze 15 exemplaren verkocht. Jeroen Middenkoop, van Jansen 2wielers, vertelt: “We waren op zoek naar een geschikte loopfiets en Vici viel op vanwege de kwaliteit van de banden en het spuitwerk. Maar niet alleen de kwaliteit sprak ons aan. We zijn enthousiast over het concept van de fiets. De fiets kost 289 euro maar je doet er ongeveer vier jaar mee – dat is lang voor een gemiddelde kinderfiets. Bij de aanschaf van de fiets ontvang je direct alle onderdelen en het nodige gereedschap die je gebruikt om de fiets verder uit te bouwen, afhankelijk van de groei en ontwikkeling van je kind.”

Zowel bij Geerdink Fietsen als bij Jansen 2wielers zijn ze erg tevreden met de samenwerking met Vici. Scholten: “Als je een fiets bestelt in een bepaalde kleur, dan is die de volgende dag al binnen.” De groeifiets wordt klaar voor gebruik geleverd, waardoor de marge voor retailers interessant blijft.  

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0