De nieuwe Coalition for Cyclist Safety

De nieuwe Coalition for Cyclist Safety

19 leidende vernieuwers in de automobiel-, fiets- en technologiesectoren hebben hun krachten gebundeld om transportoplossingen vooruit te helpen en te implementeren om de risico’s voor fietsers en eBikers op Noord-Amerikaanse wegen te helpen verminderen.

Het afgelopen jaar heeft het Amerikaanse Ministerie van Transport strategieën ontwikkeld om het verbonden V2X-ecosysteem te benutten als een cruciale technologische oplossing om de verkeersveiligheid voor kwetsbare weggebruikers, met name fietsers, te verbeteren.

De coalitieleden zijn ervan overtuigd dat V2X aanzienlijke veiligheidsvoordelen biedt en tevens het potentieel heeft om verkeersopstoppingen en de daarmee samenhangende uitstoot te verminderen. De coalitie heeft zich toegewijd aan de implementatie van essentiële elementen van de V2X-routekaart om de veiligheid voor fietsers te vergroten. Hierbij streven ze ernaar om andere belanghebbenden erbij te betrekken.

De coalitie zal zich richten op samenwerking voor de integratie van fietsen in het toekomstige V2X-communicatie-ecosysteem. Door voertuigen, fietsen en andere verkeersdeelnemers met V2X-technologie uit te rusten, kunnen ze elkaar herkennen, waardoor de kans op letsel door verkeersongevallen wordt verminderd.

Bovendien zullen deze inspanningen profiteren van inzichten en advies van voorstanders en verenigingen van fietsen, veiligheid en slim transport onder een Adviescomité van de Coalitie.

Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control zijn fietsers verantwoordelijk voor één procent van alle reizen in de Verenigde Staten, maar maken zij twee procent uit van alle verkeersdoden. Jaarlijks lopen meer dan 130.000 fietsers letsel op tijdens het fietsen in het Amerikaanse verkeer.

Oprichters van de Coalition for Cyclist Safety zijn vooraanstaande bedrijven uit de auto- en fietsindustrie, evenals de connectiviteits-, chip- en softwaresector. Enkele oprichters/coalitieleden zijn onder andere Audi, Cariad, Accell, AT-Zweirad, BMC, Bosch eBike Systems, Koninklijke Gazelle, Shimano, Trek Bicycle Corp., Autotalks, Commsignia, Qualcomm, Spoke Safety, Deutsche Telekom en TELUS.

Het Adviescomité van de Coalitie omvat organisaties zoals ITS America, League of American Bicyclists, People for Bikes en The Governors Highway Safety Association.

V2X-technologieën kunnen de veiligheid voor fietsers vergroten
Fietsen is de afgelopen jaren populairder geworden in de Verenigde Staten en Canada vanwege de voordelen voor het milieu, de economie en de gezondheid. Het toenemende fietsverkeer heeft geleid tot een grotere behoefte aan veiligere wegen. De toename van het fietsen gaat gepaard met een grotere behoefte bij fietsers en automobilisten om de weg veiliger te delen. Naast fysieke infrastructuur om veiliger fietsen mogelijk te maken, kunnen tijdige veiligheidswaarschuwingen – mogelijk gemaakt door verbonden V2X-technologieën – helpen om ongevallen te verminderen door ervoor te zorgen dat fietsen “digitaal” auto’s zien en, nog belangrijker, auto’s fietsen zien.

Jarrett Wendt, directeur van Spoke, benadrukte het engagement van de Coalition for Cyclist Safety om samen met lokale overheidspartners VRU (kwetsbare weggebruikers)-technologieën in te zetten. Hij benadrukte het belang van samenwerking om deze levensreddende technologie op grote schaal en doelgericht te implementeren.

Brad Stertz, directeur van Audi Government Affairs, onderstreepte Audi’s toewijding aan het toepassen van C-V2X-connectiviteit als een investering in de toekomst van het transportecosysteem. Deelname aan de Coalition for Cyclist Safety draagt bij aan het versnellen van deze doelstelling.

Intern onderzoek en openbare gegevens schatten dat tegen 2025 ongeveer 5,3 miljoen voertuigen, werkzones, spoorwegovergangen, fietsen en andere apparaten verbinding kunnen maken met C-V2X. Rond 2030 zou dit aantal kunnen toenemen tot 61 miljoen, waaronder 20.000 oversteekplaatsen, 60.000 schoolzones, 216.000 schoolbussen en 45 miljoen.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname aan de coalitie kunnen contact opnemen via dit e-mailadres: info@coalitionforcyclistsafety.org

Bron: Bosch eBike Systems

bosch-ebike_coalition_for_cyclist_safety_press_photo_1
Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0