De omzet in fietsenwinkels stijgt!

De omzet in fietsenwinkels stijgt!

In het derde kwartaal van vorig jaar heeft 62 procent van de fietsenwinkels omzetwinst geboekt. Dat is veel meer dan in het tweede kwartaal toen ‘maar’ 47 procent meer werd verkocht dan een jaar eerder. Meer dan een derde van de fietsenwinkels behoorde in het derde kwartaal zelfs tot de zogenaamde ‘snelle stijgers’, dat wil zeggen dat de groei van de omzet meer dan 20 procent bedroeg. Dit en nog veel meer voor de fietsenbranche relevante informatie blijkt uit een analyse van recente CBS-cijfers door onze redactie.

Grotere winkels succesvolst

De grootste fietsenwinkelbedrijven (meer dan 10 werkzame personen) telden in het derde kwartaal relatief de meeste omzetstijgers. Bij 66 procent van deze grote bedrijven werd vergeleken met het zelfde kwartaal een jaar eerder omzetgroei geboekt en bij 34 procent zelfs met meer dan 20 procent. Niet bij alle grotere fietsenwinkels was het echter feest in het derde kwartaal: bij 30 procent daalde de omzet, waarvan bij 3 procentpunt zelfs met meer dan 30 procent. De eenmanszaken telden naar verhouding de minste stijgers qua omzet: 56 procent van deze zogenaamde eenpitters boekte in het derde kwartaal omzetwinst, waarvan wel 37 procentpunt met 20 of meer procent. Van de 42 procent kleine bedrijven die omzetverlies leden in het derde kwartaal, ging 23 procentpunt er meer dan 20 procent op achteruit. Bij 64 procent van de middelgrote fietsenwinkels (2 tot 10 werkzame personen) steeg de omzet in het derde kwartaal, bij meer dan de helft met minstens 20 procent.

Verder lezen? Het hele artikel vindt u in de Fietsmarkt februari/maart editie. Bestel hierbij de februari/maart editie van Fietsmarkt. 

Bron: CBS

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0