Deelfietsen: ook in Nederland?

In enkele grote Aziatische steden is het inmiddels steeds meer de norm aan het worden: de ‘deelfiets’.  In plaats van zelf een fiets te bezitten, huurt een groeiend deel van de bevolking een fiets voor enkele uurtjes. De fietsen kunnen in veel gevallen eenvoudig met een smartphone app ontgrendeld worden en overal in de stad opgehaald en achtergelaten worden.

Ook in Nederland worden inmiddels de eerste pogingen gedaan voor dit ‘Witte fietsenplan 2.0’. Begin deze maand plaatste het Deense fietsverhuurbedrijf Donkey Republic al 360 deelfietsen verspreid over de hoofdstad en rond de Zuidas kun je terecht bij Hello Bike. Voor elektrische deelfietsen is er Urbee en sinds deze week ook E-bike to go.

Het massale succes van de grote Aziatische ‘deelfietsnetwerken’ lijkt in Nederland voorlopig echter nog even uit te blijven. Waar het aantal Chinese deelfietsen eind dit jaar volgens experts de 50 miljoen zal aantikken, blijft het hier voorlopig bij enkele start-ups met niet meer dan een paar honderd fietsen.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0