Dividendvoorstel Accell Group goedgekeurd

Aandeelhouders van Accell Group N.V. krijgen een dividend van € 0,61 per gewoon uitstaand aandeel uitgekeerd over het boekjaar 2014, dat is vorige week besloten in een Algemene Vergadering van aandeelhouders van het bedrijf. Accell Group maakte vorige week tevens bekend dat omzet en resultaat in de eerste maanden van 2015 zijn toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2014. De aandeelhouders kunnen het divident naar keuze ontvangen in contanten of in aandelen. De pay-out ratio komt daarmee uit op 58% en het dividendrendement op 4,5%, gebaseerd op de slotkoers van 2014 (€ 13,60).

De weersomstandigheden in Europa waren gunstig voor de fietsverkopen. Met name de vraag naar elektrische fietsen en sportieve fietsen in het hogere segment steeg sterk. Ondanks de goede cijfers, verwacht het bedrijf aan het einde van dit jaar een mindere groei te hebben dan het afgelopen jaar. “Op seizoenbasis is Accell Group grotendeels ingedekt tegen fluctuaties van de belangrijkste valutakoersen. Meer inkopen, door hogere verkopen, moeten wel tegen dagkoersen worden ingekocht. Vanwege de sterke fluctuatie van de dollar zijn dit seizoen daarom de adviesverkoopprijzen tussentijds verhoogd bij een aantal van de merken om zo de gestegen kosten deels door te berekenen. Het effect van de duurdere dollar op de resultaten wordt hierdoor beperkt”, aldus CEO René Takens.

Samenstelling Raad van Commissarissen
Daarnaast is tijdens de Algemene Vergadering besloten tot de herbenoeming van de heer ir P. B. (Peter) Ernsting als lid van de Raad van Commissarissen voor zijn tweede termijn van vier jaar. Verder werd de benoeming van de heer J.J. (Jeroen) Both als lid van de Raad van Bestuur door de Raad van Commissarissen bekrachtigd. De heer Both zal in de rol van Chief Supply Chain Officer (CSCO) en vierde lid de Raad van Bestuur versterken, die daarnaast bestaat uit de heren René Takens (CEO), Hielke Sybesma (CFO) en Jeroen Snijders Blok (COO).

www.accell-group.com

Accell

CEO René Takens

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0