Dutch Bicycle Centre trots op titel Fietsstad 2016

Dutch Bicycle CenterDe afgelopen jaren heeft het Dutch Bicycle Centre (DBC) zich samen met de gemeente Nijmegen op verschillende vlakken sterk ingezet om het fietsen in Nijmegen te stimuleren en veiliger te maken. Het centrum, waar vijftien fietsondernemers samenwerken, is dan ook trots dat Nijmegen is uitgeroepen tot Fietsstad 2016.

DBC zal de benoeming de komende jaren gebruiken om het centrum nationaal en internationaal verder te profileren. Door intern en extern samen te werken en de verschillende expertises te bundelen kan er maatwerk geleverd worden, waarmee de ondernemers helpen de fietscultuur in Nijmegen naar een nog hoger niveau te tillen.

Zo zet Fietsloket Nijmegen daarbij in op fietsveiligheid van kinderen, en ondersteunt het de individuele fietser om veilig en plezierig te blijven fietsen bij bijvoorbeeld ouder worden. Stipbike richt zich op het stimuleren van de e-bike in het woon-werk verkeer. En de Loendersloot Groep ondersteunt de gemeente bij verschillende verkeerskundige aspecten om het fietsen in Nijmegen beter, leuker en veiliger te maken.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0