E-bike test Consumentenbond

De Consumentenbond testte dit jaar 37 elektrische fietsen, waaronder Batavus, Gazelle, Giant, Koga, Sparta en Stella. De Giant Prime E+1 kwam als Beste uit de Test en Cortina E-U1 werd uitgeroepen tot Beste Koop. De test van de Consumentenbond, bestaande uit metingen en beoordelingen, is onafhankelijk.

De ‘Beste uit de Test’ e-bike Giant Prime E+1 kreeg een 8,4 als eindoordeel en werd geprezen om de hoge ondersteuning onder alle omstandigheden, goede voor-verlichting, stille motor, goede presterende remmen en grote actieradius onder de hoogste ondersteuning. Deze e-bike heeft een middenmotor, achterversnellingsnaaf, voorvork- en zadelpenvering en een parkeerassistent. Als opvallende details noemt de Consumentenbond de schijfremmen voor en achter. De richtprijs van de Prime E+ 1 is 2.800 euro. Giant scoort hiermee voor het derde jaar op een rij de beste e-bike.

De Cortina E-U1 N7 werd met een 8,1 beoordeeld als ‘Beste Koop’, de e-bike met de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Als positieve punten noemde de Consumentenbond de hoge ondersteuning onder alle omstandigheden, grote actieradius onder de hoogste ondersteuning, stille motor, stabiele frame en goede voor-verlichting. Deze e-bike heeft een voorwielmotor en een 7-versnellingsnaaf. Binnen de categorie van voorwielaandrijving beoordeelde de Consumentenbond de Cortina als een prima fiets, voor een lage prijs. De richtprijs is 1.325 euro.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0