E-bike verkoop blijft groeien

NaamloosDe markt voor e-bikes is in 2015 verder gegroeid, zo blijkt uit Mobiliteit in Cijfers Tweewielers 2016-2017, een gezamenlijke uitgave van RAI Vereniging en BOVAG. De verkoop van fietsen in de EU is in 2015 met 4,1 procent gegroeid tot bijna 21 miljoen. De totale Europese verkoop van e-bikes kwam in dat jaar uit op 1,4 miljoen exemplaren. Dit betekent dat ongeveer een op de 15 fietsen in de EU inmiddels een e-bike is. 

Uit de uitgave blijkt verder dat de verschillen per land groot zijn. Qua aantallen staat Duitsland met verkochte fietsen bovenaan, maar vergeleken met de totale markt blijft het land met 1 e-bike op 8 verkochte fietsen ver achter op Nederland. Bij ons ligt die verhouding namelijk bijna drie maal zo hoog, 1 op 3. Daarmee laat Nederland de andere Europese landen ver achter zich.

Ook qua absolute aantallen doet Nederland het nog altijd goed. In ons land worden jaarlijks zo’n 1 miljoen nieuwe fietsen aangeschaft, waarmee Nederland op de Europese verkoopranglijst een zevende plaats inneemt.

Lees hier de volledige uitgave: ‘Mobiliteit in Cijfers Tweewielers 2016 – 2017’.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0