Eurobike 2022 toont hoe steden in de toekomst mobiel zullen zijn

Eurobike 2022 meldt een recordaantal inschrijvingen. De uitbreiding van het concept en de expliciete integratie van de thema’s Future Mobility en Urban Mobility in al hun facetten is een perfecte aanvulling op de klassieke thema’s. Hand in hand met competentieclusters uit politiek, bestuur en bedrijfsleven, en met experts uit onderzoek en praktijk, bevordert Eurobike actief de transformatie van transport vanuit het gezichtspunt van de stakeholders in de fietsindustrie. Twee gevestigde Eurobike-functies, namelijk de Start-Up Area en de Cargo Area, verhuizen naar Hal 8 – het nieuwe vlaggenschip voor alternatieve mobiliteitsoplossingen op het beursterrein.

De groene transformatie in het vervoersbeleid komt in een stroomversnelling. Hoewel momenteel nog moet worden afgewacht welke prioriteit de nieuwe federale regering aan de kwestie van de transformatie van de mobiliteit zal toekennen, haalt de ontwikkeling – vooral in stedelijke gebieden – nu al in wat gewoonlijk als vooruitplanning wordt besproken. Via fietsen, e-bikes en elektrisch ondersteunde kleine voertuigen zoals e-scooters en deeldiensten vindt nu al de overgang naar micromobiliteit plaats, terwijl het ruimtebeslag en de CO2-voetafdruk per gebruiker afnemen. De nieuwe Eurobike is zowel een drijvende kracht als een katalysator in deze ontwikkeling; het toont nieuwe producten en innovaties en biedt belanghebbenden in de mobiliteit ook een platform, netwerken, concepten en inhoud die verder reikt dan de fiets en de e-bike. De kern en het epicentrum van Future Mobility wordt hal 8 op het beursterrein van de Frankfurt Messe, met een verbinding naar de Demo Area.

De 30e editie van Eurobike loopt van woensdag 13 juli tot en met zondag 17 juli 2022, elke dag van 09:00 tot 18:00 uur en is op zaterdag en zondag open voor het grote publiek. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.eurobike.com

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0