Eurobike in 2024 naar Istanbul en Jakarta

Eurobike in 2024 naar Istanbul en Jakarta

Friedrichshafen/Frankfurt am Main – Fairnamic, het internationale handelsbeursbedrijf, breidt zijn portfolio uit en vergroot de reikwijdte van zijn vlaggenschipbeurs, Eurobike, naar het oosten. Op 28 maart 2024 opent de eerste Eurobike Istanbul haar deuren in Turkije, en van 30 april tot 4 mei 2024 viert Asiabike Jakarta zijn première in Indonesië. Beide nieuwe evenementen vallen samen met goed gevestigde mobiliteitsevenementen, en de beursorganisatoren maken gebruik van sterke partnerschappen en hun internationale netwerken.

Na de verhuizing en herontwerp van Eurobike in 2022, zet Fairnamic de volgende stap in zijn internationaliseringsstrategie en breidt zijn bereik verder uit. “Er is nauwelijks een grote stad ter wereld die geen enorme transportuitdagingen kent. De vraag naar duurzame vormen van mobiliteit en innovatieve producten neemt snel toe. Fietsen, e-bikes en lichte elektrische voertuigen hebben het potentieel om betrouwbare antwoorden te bieden op de meest dringende vragen rond duurzame mobiliteit wereldwijd. Onze nieuwe evenementen helpen ons om te voorzien in de behoeften van exposanten en het vakpubliek in twee dichtbevolkte sleutel- en toekomstmarkten voor onze branche en stellen ons in staat om door te gaan met de uitrol van de fiets- en lichte elektrische mobiliteit als wereldwijde bewegingen,” aldus Stefan Reisinger, algemeen directeur van Fairnamic.

Om de nieuwe evenementen in Turkije en Indonesië te implementeren, bouwt Fairnamic GmbH voort op het wereldwijde beursnetwerk van Messe Frankfurt. Aangezien Eurobike al in Frankfurt wordt gehouden in samenwerking met Messe Frankfurt, wordt deze succesvolle samenwerking ook voortgezet in andere markten. Nieuwe synergieën worden gecreëerd door sterke lokale partners met dochterondernemingen van Messe Frankfurt en door de gelijktijdige lancering van de premières met specifieke mobiliteitsbeurzen. Stefan Reisinger zegt: “We gaan resoluut deze nieuwe ondernemingen aan met een langetermijnvisie, en werken samen met onze collega’s in Azië en Turkije om de vooruitzichten van deze twee belangrijke groeimarkten positief vorm te geven. Noch Turkije, noch Zuidoost-Azië heeft specifieke vakbeurzen voor fietsen, e-bikes en lichte elektrische mobiliteit. Dit biedt een geweldige kans om Eurobike Istanbul en Asiabike Jakarta samen met en voor de branche in de toekomst te ontwikkelen.”

Eurobike Istanbul – 28-31 maart 2024

De eerste editie van Eurobike Istanbul zal plaatsvinden in het Istanbul Expo Center in samenwerking met Motobike Istanbul. In 2023 bezochten 126.094 mensen de 14e editie, die 300 exposanten uit 31 landen aantrok. Het productportfolio omvat motor- en fietsmodellen, uitrusting en biedt zijn gasten uit verschillende delen van Turkije en daarbuiten een uitgebreide vakbeurservaring met stuntdemonstraties, interviews, productpresentaties, workshops en trainingen.

Met de opkomende metropoolregio Istanbul als geopolitiek en economisch knooppunt dat drie continenten verbindt en een groot aantal productie- en assemblagebedrijven voor fietsen, e-bikes, kleding en accessoires in Turkije, biedt Eurobike Istanbul een B2B-platform en de perfecte locatie om eindklanten te bereiken. Dit gebeurt in een markt die steeds relevanter wordt voor de fiets- en mobiliteitsindustrie.

Asiabike Jakarta – 30 april tot 4 mei 2024

De locatie voor de première van Asiabike Jakarta is de Jakarta International Expo Kemayoran (JIE) en zal samenvallen met de 3e editie van de Periklindo Electric Vehicle Show (PEVS). Het nieuwe Eurobike satelliet evenement zal worden georganiseerd door Messe Frankfurt Hong Kong, de Jiangsu Province Bicycle Company, de Indonesian Electric Vehicle Industry Association Periklindo, en Dyandra Promosindo. Het productportfolio van de nieuwe vakbeurs omvat traditionele fietsen, e-bikes, e-scooters, e-motorfietsen en alle gebieden van de aanverwante toeleveringsketens.

Indonesië, een van de meest bevolkte landen ter wereld, is ongetwijfeld een toekomstige markt, zowel wat betreft productverkoop als het potentieel in Zuidoost-Azië voor het sourcen van leveranciers van goederen en diensten. Ook hier heeft Fairnamic de perfecte opzet dankzij het partner netwerk van Messe Frankfurt om een bestaande specialistische vakbeurs voor e-mobiliteit uit te breiden met Asiabike Jakarta.

Eurobike is de plek op het gebied van fietsen en de toekomst van mobiliteit. Hier komen politici, ondernemers, maatschappelijke leiders en experts uit de mobiliteitsindustrie samen om te praten, ideeën uit te wisselen en sterke partnerschappen te vormen voor innovatieve mobiliteitsoplossingen en nieuwe zakelijke modellen. Eurobike is het platform waar de groeiende en snel evoluerende fiets- en mobiliteitsindustrieën samenkomen, en het stelt nieuwe normen en belicht belangrijke onderwerpen in sport, recreatie, gezondheid en mobiliteit. Deze gebeurtenis brengt mensen van over de hele wereld samen en zorgt voor voortdurende vooruitgang. De 32e Eurobike vindt plaats van 3 juli tot 7 juli 2024 op het terrein van Messe Frankfurt. Voor meer informatie kun je terecht op www.eurobike.com.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0