Eurobike verdubbelt testbaan

Eurobike verdubbelt testbaan

Het Eurobike Festival, dat van 3 tot en met 7 juli 2024 in Frankfurt am Main plaatsvindt, belooft meer fietsactie dan ooit tevoren. De organisatoren van de beurs, fairnamic GmbH, hebben het programma voor de festivaldagen, specifiek op 6 en 7 juli, flink uitgebreid met nieuwe activiteiten en bijgewerkte populaire onderdelen. De Demo Area, waar bezoekers fietsen uitgebreid kunnen testen, is verdubbeld in grootte en biedt ongekende mogelijkheden voor zowel nieuwe als ervaren fietsliefhebbers.

Tijdens het festival ligt de nadruk op sport in de Action Area, waar de tweede editie van de Skyline BMX Contest en de nieuwe Infinity Street Show met fietsprofessional Gabriel Wibmer plaatsvinden. Andere hoogtepunten zijn de cargo bike races in de Cargo Euro Cup, een flatland show met BMX-professional Chris Böhm en races in de populaire Bembel Crit serie. Voor het eerst host Eurobike ook de finale van Virtual Hero, een nieuwe virtuele raceserie.

De testbaan van Eurobike is dit jaar verdubbeld, waardoor de rijervaring voor elke doelgroep naar een hoger niveau wordt getild. Sportieve fietsen kunnen de testrijders uitdagen met langere rechte stukken, een helling in de parkeergarage en zelfs een hellingbaan. Er is ook een extra testgebied voor ecomobiliteit voertuigen bij Hal 8. In de open ruimte van area 11 ligt de focus op fietstoerisme, met stands en een Bike Travel Stage die inspiratie bieden voor reizen in Duitsland, Europa en daarbuiten.

Kinderen en gezinnen kunnen terecht in de Kids Area op het beursterrein. Hier kunnen kinderen tijdens BMX-workshops hun eerste sprongen wagen en is er een loopfietsparcours voor de jongere bezoekers. Ouders kunnen advies krijgen over helmen of bakfietsen. Bezoekers uit de regio Rijn-Main kunnen zich verheugen op een fietsvlooienmarkt in de binnenstad op zaterdag 6 juli.

Voorafgaand aan het festival verhoogt de Road to Eurobike serie de anticipatie met diverse culturele evenementen en sportcompetities, waaronder de Eschborn-Frankfurt wielerklassieker op 1 mei en het BMX Festival in Hafenpark op 1 juni. De serie eindigt met de familievriendelijke Eurobike City Parade op 30 juni.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0